STATISPIEKEN

“Messi has 150 goals in 151 official games for Barca. Cristiano has 126 goals in 127 official games for Real

Inderdaad. We blijven even hangen in het onderwerp van gister. Al is het alleen maar om de Henkie’s van de wereld de mond te snoeren. Voordat ik mijn pleidooi begin, vraag ik u nogmaals de bovenstaande cursieve zin te lezen. Laat ’t even binnenkomen. Het slaat namelijk nergens op. Kan eigenlijk helemaal niet.

Wayne Rooney, Mario Gómez, Robin van Persie, Zlatan Ibrahimovic zijn van wereldklasse. Maken goals. Zijn belangrijk voor hun team. Maar deze twee. Daar staat geen maat op. Zo lang. Zo goed. Zo constant. Alsof ’t een computerspelletje is. Want het is eigenlijk onmenselijk, 1 0p 1 lopen in één van de zwaarste competitie. Gedurende meer dan 125 wedstrijden. Telkens er weer staan. Weer leveren.

De bovenstaande cursieve zin is eigenlijk een tweet. Afkomstig van Infostrada Sports. Zij hebben de twitteraccounts @MessiStats en @CristianoStats aangemaakt om de duizelingwekkende productie van beide kemphanen te archiveren. Meer dan terecht. Het bedrijf Infostrada Sports houdt wereldwijd statistieken bij. Van alle sporten. Van alle niveaus.  En dus zeker de moeite om te volgen. Wist u bijvoorbeeld dat Juve nog 3 gelijke spelen verwijderd is van het clubrecord van 17 gelijke spelen in één seizoen (’55/’56)? Bij deze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s