OVER HELPMAN, KIELWINDEWEER EN EN HARDEGARIJP

Dat wij het amateurvoetbal een warm hart toedragen, mag bekend worden verondersteld. Meermalen mag deze voetbaltak der liefhebbers zich in onze aandacht verheugen. En dat we het niet alleen bij woorden laten, bewijst De Rode Lantaarn 2.0.-supportersbus die, zonder gekheid, op 1 april afreist naar Zevenaar. (Daarover later op de dag meer). Maar wie in de diepste spelonken en verste krochten van de amateurvoetbalwereld wil doordringen, moet op twitter absoluut @amateur_voetbal volgen. De geografische focus ligt wel op de noordelijke provincies, maar dat maakt het juist nóg interessanter, om niet te zeggen exotischer. Want het voert ons naar plaatsen en voetbalclubs waarvan ik althans nimmer het bestaan kon bevroeden. Met namen die als muziek in de oren klinken en de fantasie op hol brengen. Met nieuws dat (hart)brekend én intrigerend genoemd mag worden.

Wist u al dat het 6 april a.s. Vriendinnendag is bij Onstwedder Boys? Nou dan. De samenvatting al gezien van Helpman – De Vogels? En dat déze gevederde gasten niet over de rooie gingen? Ooit gedacht dat ‘Alcides 3 Gorredijk 3 over de knie zou leggen’? Is FC Grootegast met een heer in de weer op de zoektocht naar een trainer/coach voor een damesteam? We lezen over de ‘ongelukkige nederlaag van DWZ tegen Kielwindeweer‘ en in één adem over ‘de betreurde dood van Henk Kiel, zaterdagvoetballer pur sang.’ Toeval bestaat niet. En nomen est omen. Vandaar ‘Hardegarijp klopt AVC uit Sexbierum‘. En ‘Holwerd wint bij CVO in Vrouwenparochie‘.

Dankzij Amateurvoetbal weten we dat ‘SV Mussel een simpele prooi werd voor Hollandscheveld‘; dat ‘De Monnik hard onderuit ging bij ACC’75 in Augustinusga‘. En kennen we de anekdote van Jan Sanderman over ‘Kraay of kwetternest’. Need I say more? Met speels gemak zijn pagina’s te vullen met  exotische oorden, hilarische namen en curieuze feiten. Maar veel handiger is het om @amateur_voetbal op de twittervoet te volgen. Want zover ik kan nagaan, hebben de Noorderlingen geen website. Ook dát maakt het account uniek in z’n soort. Volgen dus! En vergeet op 6 april vooral niet, indachtig het thema van de Boekenweek, de Vriendinnendag  bij de Boys in Onstwedde.

Advertenties

2 Reacties op “OVER HELPMAN, KIELWINDEWEER EN EN HARDEGARIJP

  1. Liefhebbend Voetbalhart

    Ja mooi!! Al is en blijft het summum der plaatsnamen natuurlijk Tytsjerksteradiel (Tietjerksteradeel) nabij Achtkarspelen, waar de platte kar altijd klaar staat. En prachtige clubnamen als VC Trynwâlden, VV Buitenpost en – ook niet te versmaden – VV Drogeham

  2. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s