DE MAANDAG ZAL NOOIT MEER HETZELFDE ZIJN

Een stoffige maandag. De zaterdag ervoor boekte de vv Noordwijk een regelmatige overwinning op de Boys uit Harkema. Zo’n maandagtraining is in ons geval een rustige training. De wedstrijd wordt eerst nabesproken. Daarna volgt meestal een training die vooral bestaat uit afronden. Dat doen we doorgaans in drie groepen die elk op een eigen doel naast elkaar afwerken. Eerst zonder keepers. Dat lijkt makkelijk, maar je staat versteld hoe weinig jongens in de Topklasse een bal vanaf de zestien altijd tegen het netje kunnen strepen. Zeker wanneer dat juist de opdracht is.

Goed, na een kleine tien minuten zijn de keepers warm. We spelen dan tussen de drie groepen verschillende wedstrijdjes. Bijvoorbeeld welke groep het eerste 10 doelpunten maakt. Zo ook afgelopen maandag. Maar deze maandag was anders. Iedereen was, zeker voor een maandag, meer gespannen. Meer gefocust. Want één van de inmiddels warm geschoten keepers was ene Edwin van der Sar. Neerlands beste keeper ooit geeft training aan de C1 van de plaatselijke FC. Good old Jaap van Kesteren, zijn oude keeperstrainer, kreeg hem zover een avondje mee te trainen.

En ja, dan leg je toch anders aan. Wetende dat een jaar geleden Ryan en Wayne nog af stonden te werken op dezelfde keeper. Ooit probeerde zelfs Cristiano dagelijks de ballen achter Ed te rossen. Maar nu, nu mochten wij aanleggen. “Zal ik stiften?”, denk je. Zou legendarisch zijn natuurlijk. “Of toch gewoon veilig? Dat ie in elk geval op doel is.” Ed verloor de eerste pot van de andere keepers. Hij deed het rustig aan, maar af en toe zag je zijn wereldklasse. In de partij was het niet anders. Al stond hij wel aan de grond genageld na een weergaloze stift van Richard Blonk. Normaal wordt zo’n goal luidruchtig ontvangen met applaus. Nu bleef het stil. Uit respect voor Ed. De maandagtraining zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik kijk ernaar uit.

Ps. De foto van Ed en Ryan komt van ad.nl

Advertenties

3 Reacties op “DE MAANDAG ZAL NOOIT MEER HETZELFDE ZIJN

  1. Jaap van Kesteren: wellicht wel de beste keeperstrainer van Nederland en feitelijk een magneet voor jonge talentvolle keepers, want er zijn er toch wel 7 of iets dergelijks door Jaap afgeleverd aan het betaalde voetbal. Een aardige prestatie voor een linksback en stand-in spits

  2. Zeer leuk bericht

  3. Die Jaap is inderdaad een held! En bovendien een ontzettend sympathieke gast. De vv Noordwijk kan trots zijn op deze clubcoryfee en op al die goede keepers die hij heeft opgeleid. Mooi stukkie Allard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s