MET MESUT NAAR DE EMIRATENWoensdagavond verkregen de Madrileense veelplegers Sergio Ramos en Pepe in de wedstrijd tegen Villareal hun zoveelste antecedent. Nu zal niemand daar echt van opkijken, maar dat ook braverik Mesut Özil een directe rode kaart kreeg, is opmerkelijker te noemen. Uit de beelden blijkt bovendien niet wat hij precies deed; met andere woorden… dit zaakje stinkt! Wij vermoeden een groot complot; Villareal – Real Madrid was één grote hoax; een 90 minuten durende commercial voor iets veel belangrijkers dan de Spaanse titel: de marketing van Real Madrid Resort Island.

In het filmpje hierboven wordt gerept over Real Madrid als ‘an emotional brand’, terwijl iets met ‘The Royal’ toch logischer zou zijn. Maar nee, dat Koninklijke was blijkbaar te stijf; en het gaat tegenwoordig om beleving, dus viel de keuze op  ‘emotie’. Doet het ook altijd goed bij de supporters. Maar ja, dat moet dan wel effe waargemaakt worden natuurlijk. En dus moest die suffe Özil maar eens wat rebels doen: een rood kaartje pakken ofzo. En joh, dan gaan Ramos en Pepe vanzelf mee over de schreef, zo bekokstoofden de commercieel directeuren van de withemden ongetwijfeld.

Maar wij trappen er niet in hoor! We laten dat maffe vertierhotel/pretpark/jachthavengebeuren in de Emiraten effe aan ons voorbij gaan en zijn hedenochtend gewoon blij voor de Almelose voetbaljongens Breukers, Looms en Rienstra. Hun cluppie gaat volgend jaar Europa in en dat hebben ze verdiend ook. Natuurlijk, ook op ‘ons’ niveau is er sprake van  marketing en commercie. Maar stiekem hopen we dat die jongens gister een enveloppie in de hand gedrukt kregen met een paar extra tientjes. Van de firma Ten Cate, Koninklijke Ten Cate welteverstaan. En hoe mooi zou het zijn als deze Almelose sponsor ook nog eens een opdracht binnenhengelt voor een mooie kunstgrasmat die bestand is tegen hoge temperaturen. Want in de Emiraten is wel plek voor voetbalgerelateerd vertier, maar – kleinigheidje – er groeit alleen geen gras.

Advertenties

Een Reactie op “MET MESUT NAAR DE EMIRATEN

  1. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s