DE MISTIGE MAN V/H WEEKEND: Davy De BeuleDavy de Beule. Gisteravond bij Studio Sport kwam deze naam weer eens langs, de kennelijk daarbij behorende Roda JC-speler in beeld en de gedachte weer op: “Wie is dat toch, die gast?!” Hij komt je bekend voor, maar je kent ‘m niet. Ok, ’n Belg. Want er is geen enkel ander land waar iemand zó heet. Maar dat is toch die ex-topaankoop van Ajax, die Delorge? Dat altijd-met-grote-passen-in-bewegingspatroon, diezelfde lange manen met een likje Stijn Vreven-verf. Onmiskenbaar Belgische loopgravenoorlogscorrespondenten. Die de bal brengen zoals het nieuws. Herhaling. Mannen die slechts in de Erepantserdivisie ronddolen omdat ooit een Neder- of volbloed Belg als trainer toevallig hun oorlogspad kruiste.

Bij de reeds eerder door Voetblah gefêteerde Limburgse middenmoter mag Davy de Beule zijn loopgravenwerk verrichten dankzij Nederbelg Harm van Veldhoven. Waarmee we niet zo goed raad weten. Want is het nou een verdienste om met de slechtste achterhoede ooit op Eredivisie-niveau – die je wel zelf opstelt, misschien wel hebt aangetrokken – te bivakkeren op een keurige 8ste plek? Och, het zegt in elk geval alles over deze competitie die – ere wie ere toekomt – misschien wel de slechtste divisie ooit is. Niet voor niets figureren daarin de De Beule-types, sterker nog: slagen uitgerekend zij er kennelijk in om de treurnis achterin op een of andere wijze te neutraliseren.

Ooit was Davy, geboren te Hamme en spelend bij Lokeren, de Jonge Profvoetballer v/h Jaar. Ooit was Davy een jongen van stavast en trotseerde met een heuse rechtszaak en succes de voorzitter. Ooit scoorde Davy nog een dozijn doelpuntjes in een seizoen. Werd toen misschien wel De Beul genoemd. Nu, op 31-jarige leeftijd, heeft ie er alles bijeen niet veel meer in liggen. Dit seizoen, toch de nummer 10, pas 2. Maar hij is dan ook de aanbrenger van het fenomeen Malki.
Het moge duidelijk wezen: Davy De Beule is een in alle opzichten dienende speler. Die in doorgaans volstrekte anonimiteit zijn klusje klaart. Een echte Roda JC-er dus. Maar wel eentje met een (zie boven) opvallende muziekkeuze en bovenal een dochtertje met de alleszeggende naam Anna Lucia Orlando De Beule. Kijk, dat bedoel ik.

Advertenties

2 Reacties op “DE MISTIGE MAN V/H WEEKEND: Davy De Beule

  1. Liefhebbend Voetbalhart

    Haha, De Beule, wie kent ‘m niet?! Lijkt me idd niet iemand die over ’n jaar of tien door http://www.kentudezenog.nl – bezoek die website! – zal worden gememoreerd. Rare ploeg ook, dat Roda JC. Valt geen peil op te trekken en dat geldt voor de hele Eredivisie. Het niveau mag dan bedenkelijk zijn, als competitie blijft het uiterst verrassend dus reuze spannend.

  2. Wat zit iedereen toch te zeuren over het niveau in Nederland. Na Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk komen in ons landje de meeste supporters per wedstrijd kijken (boven Italië en Portugal dus). In de Europa League doen we met 1 ploeg mee, en dat hadden er zomaar 2 kunnen zijn. Aan de andere kant is uitgeschakeld worden door Valencia en Schalke(lees: Huntelaar) zeker geen schande. Om over de omkooppraktijken in de CL maar te zwijgen. Ik weet zeker dat Ajax die Cyprioten wel op hun flikker hadden gegeven, en dan stonden we daar ook in de kwartfinale.

    Oké vergeet de afgelopen 2 zinnen, maar het niveau in Nederland is om van te smullen. supporters van 15 clubs gaan niet meer naar Ajax, Feyenoord of PSV om een leuke middag te hebben, maar omdat er kans is om te winnen. Zijn de topclubs dan zoveel slechter geworden? Nee, de rest is beter geworden. Maar dat mag ook wel, als je eind jaren ’90 nog 4 á 5 per week traint en nu net als de topclubs toen al deden 8 á 10 keer per week.

    Maar goed, De Beule dus. Kende hem wel, maar als je had gezegd dat-ie normaal altijd op de bank zit, had ik het ook geloofd. Het zou ook wat zijn als je alle 198 basisspelers van binnen en buiten kent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s