LIVE LIVE LIVE AZ – Valencia


Na het grote succes van ons eerste Mosterd-na-de-Maaltijd liveblog, veroorzaakt door het grote tijdsverschil tussen Argentinië en Holland, bij deze een tweede poging tot het realiseren van dit potentievolle concept. Gastscribent Theo Pagano boog zich gisteren over AZ – Valencia. Onderaan beginnen en genieten!

22.56 Afgelopen! AZ boekt een zeer knappe overwinning! De beer is echter nog niet geschoten…. wordt vervolgd over een week. Voor nu, uiteraard weer dank voor uw onvolprezen aandacht!

22.54 DirkMarcellis blijft in de reserve vierde klasse actief met een schot in het eigen gezicht dat Valencia een corner oplevert. Deze treft maar net geen doel.

22.52 AZ gaat voor een nog betere uitgangspositie en dwingt een drie corners op rij af.

22.50 Geel voor Maher na een aantal overtredingen op rij. Valenciaan Dealbert loopt ook tegen geel aan.

22.49 AZ zet zowaar nog aan. Een prachtig schot van Maher gaat niet ver naast.

22.46 Argentijnse taferelen in Alkmaar. Het publiek gaat uit z’n dak en klappert de handen stuk als ware het een uitzending van ‘Knoop in je zakdoek’.

22.45 Nog acht minuten te spelen. Trekt AZ de overwinning over de streep?

22.41 AZ scoort! Na een dubbele een-twee tussen Poulsen en Holman loopt Maarten Martens de 2-1 binnen. Een prachtdoelpunt!

22.40 Wissels! Charlison Benschop vervangt de ongelukkige Altidore, bij Valencia vervangt Piatti Mathieu.

22.37 Valencia plooit weer wat terugen een terechte penaltyvraag van AZ volgt na hands van bij een voorzet van Holman. Atkinson wil er weer niet aan.

22.35 De geschorste Nick Viergever zit op de tribune met z’n voetbalvrouw. Gezien z’n status als een van Nederlands grootste voetbaltalenten had ie best een beter exemplaar uit kunnen zoeken.

22.32 Met nog 20 minuten te gaan, lijkt Valencia aan te zetten. Nog steeds 1-1.

22.30 De RTL-stream werkt weer eens niet. Omdat uw verslaggever geen Turks spreekt, is aan het commentaar van de illegale live-stream geen touw vast te knopen. De kwaliteit van dit verslag lijdt er echter niet onder.

22.28 Na goed doorgaan van Mathieu werkt Jonas namens Valencia erg matig af. AZ komt goed weg!

22.22 Het blijft een snel op en neer gaande wedstrijd waarin Valencia iets meer raffinement lijkt te hebben. AZ bijt echter ook van zich. Het levert Banega de eerste gele kaart van de wedstrijd op.

22.20 Bij Valencia zit oud-Ajacied Hedwiges Maduro niet eens op de bank. Z’n ouders zitten zich op de tribune ongetwijfeld af te vragen waarom. Beter vragen ze zich af waarom iemand z’n kind Hedwiges noemt.

22.19 Valencia komt via Soldado gevaarlijk door. Esteban redt knap in de korte hoek. Ook de aansluitende corner treft via Soldado en Esteban geen doel.

22.16 AZ en haar supporters komen bij van de schrik. Ze worden gespaard door de scheids bij een penaltyclaim tegen Elm.

22.12 Mehmet Topal kopt uit het niets de 1-1 binnen. Dirk Marcellis gaat het luchtduel aan als een goedboedoelende maar ongetalenteerde back in de reserve vierde klasse.

22.08 Maher probeert het na een goede aanval uit een moeilijke hoek. Het zijnet blijkt het hoogst haalbare.

22.07 Terwijl in Somalie weer eens een hongersnood dreigt, staan hier de teams klaar voor de o zo belangrijke tweede helft. Na het seintje van de regisseur mogen de acteurs weer aan de gang!

21.58 Op station Alkmaar staat Ronald Koeman ondertussen op de trein te wachten. Die naar Barcelona heeft 2 jaar vertraging. Goedgemutst stapt de rossige Groninger dan maar op de Fyra (3,60 euro toeslag) naar Rotterdam.

21.52 De prijs van sinaasappelen op de wereldmarkt steeg in afgelopen januari plots naar recordhoogte. In de Verenigde Staten werden sporen van een schimmel gevonden in ladingen sinaasappelsap uit Brazilië. De prijs steeg met 25 % tot $2,12 per pond. Een onverwachte boost voor de geplaagde Valenciaanse economie! Voor de wereldmarktprijzen van kaas verwijzen we u naar de boeken van Willem Elschot.

21.50 Rust: 1-0.

21.49 Aan de overzijde direct een AZ-corner. Vanaf de tweede paal wordt deze briljant in de verre kruising gelepeld door Brett Holman: 1-0!!!!.

21.48 Foutje Esteban, de resulterende corner levert Valencia niets op.

21.41 Niklas Moisander heerst in de verdediging van AZ. Met name z’n rust in de opbouw is bewonderenswaardig.

21.40 De totale schuld van Valencia wordt geraamd op 200 miljoen euro wat in totaal 8x de jaarbegroting van AZ is. Dit volledige gebrek aan (financial) fairplay geldt niet voor de omgangsvormen op het veld. Arbiter Atkinson heeft een rustige avond.

21.35 AZ drukt de neus aan het venster. Verschillende schoten van afstand worden geblokt. Ook een derde penaltyclaim van Altidore wordt weggewuifd. Dit keer terecht.

21.25 Topscorer Soldado van Valencia heeft met z’n rechte rug en lange nek wel iets weg van een giraffe. Samen met Rasmus Elm en het vogelnest op het hoofd van Gertjan Verbeek is het hier een behoorlijke beestenboel.

21.29 AZ komt niet echt aan voetballen toe maar houdt het achterin redelijk droog. Valencia straalt weliswaar klasse uit, echt goed erdoor komen lukt de sinaasappelstedelingen niet.

21.27  En nog steeds is het wachten op de Spaanse voorsprong… Ondertussen vermaken 15.000 niet per se hoogbegaafde Noord-Hollandse volwassenen zich kostelijk met gesponsorde wapperaars.

21.23 Valencia is de bovenliggende partij, feitelijk gaat het allemaal net iets te hard voor de Alkmaarders. Het wachten is op de Spaanse voorsprong.

21.19 AZ kraakt. Nu wordt een vrij schot van Alba van de doellijn gehaald door Klavan.In de tegenaanval weer penaltyclaim van Altidore, en weer met recht van spreken.

21.17 Over het plaatsen van een live-blog 12 uur na afloop van de wedstrijd mogen kritische vragen gesteld worden. Maar goed, u bent nu al begonnen met lezen. Zag u de wedstrijd, dan is het leuk om te kijken of dit verhaal een beetje klopt. Weet u de uitslag nog niet, dan is het spannender dan het lezen van het verslag in de ochtendkrant.

21.12 Knullig opbouwen van Klavan wordt bijna afgestraft door Soldado. Nog geen halve minuut later heeft Estaban een magistrale safe nodig om weer Soldado van scoren af te houden.

21.11 Scheidsrechter Martin Atkinson lijkt er zin in te hebben. Niet gek want hij is geboren op 31 maart 1971.  Vol verwachting kijkt hij natuurlijk uit naar z’n verjaardag aanstaande zaterdag.

21.09 Altidore wordt vastgehouden na een goede voorzet van Poulsen. Voor de penaltyclaim valt best iets te zeggen.

21.07 Altidore lost een eerste laffe flodder. Weinig problemen voor doelman Alves.

21.06 VAMOS!

20.59 De volgende 22 spelers gaan het doen vanavond:

AZ: Esteban; Marcellis, Moisander, Klavan, Poulsen; Maher, Martens, Elm; Gudmundsson, Altidore, Holman.

Valencia: Diego Alves; Barragan, Ricardo Costa, Dealbert, Mathieu; Pablo Hernandez, Topal, Feghouli, Tino Costa, Jordi Alba; Soldado.

20.58 Na het gulden wapengekletter van de Champions League in Milan, Lissabon en Nicosia terug in de kneuterige Alkmaarder moederschoot. Vanavond op bezoek Valencia, de equipe uit die majestueuze sinaasappelstad.

20.57 Beste mensen, daar zijn we weer! Dit keer LIVE vanaf een bankstel in Amsterdam, voor de kraker tussen AZ en Valencia in de kwartfinale van de Europa League.

Advertenties

5 Reacties op “LIVE LIVE LIVE AZ – Valencia

 1. Hahaha! Wat een briljant verslag! Vanuit het ziekenhuisbed (niet levensbedreigend, alleen wanneer ik te hard moet lachen zoals hiermee..) ervan genoten, ook of juist na de wedstrijd op tv te hebben gezien. Van Theo Koomen tot aan Sierd de Vos: het live blog-verslag is voor eeuwig verbonden met onze onvolprezen Maarten217. Chapeau!!

 2. Bedankt voor de exacte beschrijving van het verloop.
  Maar vooral…..wie had dit verwacht.?
  PSV kreeg een oorwassing van Valencia en AZ presteert geweldig.
  IK had dit niet verwacht….echt niet.
  Maar nu zijn er perspectieven.
  Als Viergever er niet af wordt gestuurd zoals tegen Udinese dan wordt het wellicht nog een wedstrijd.
  Valencia moet komen en AZ kan counteren en heeft de spelers die een goal kunnen maken.
  Als Beerens weer speelklaar is, mag AZ van mij 0-0 spelen.
  De Alkmaarders zijn echt de bestn van Nederland op dit moment.
  Gert-Plan Verbeek lacht iedereen uit.
  Een plan darr draait het om….een goed plan tegen Valencia uit.
  Gert-Plan Verbeek

 3. Liefhebbend Voetbalhart

  ‘Niet per se hoogbegaafde Noord-Hollandse volwassenen als gesponsorde wapperaars’.
  ‘Pa en ma Maduro die zich beter af kunnen vragen waarom iemand zijn kind Hedwiges noemt’.
  ‘De beestenboel met de giraffe-nek van Soldado, RasMUS Elm en het vogelnest op het hoofd van Gertjan’.
  ‘Voor de wereldmarktprijzen van kaas zie de boeken van Willem Elschot’.

  Zo maar een greep uit dit hilarische, postnatale live-blog.

  Dat er nog vele mogen volgen!!

 4. Deze invulling van Liefhebbend Voetbalhart had ik niet verwacht.
  Een bijna literaire invulling van een reactie.
  Dat staat mij als Neerlandicus wel aan.
  Kaas van Elsschot……..dat is lang geleden.
  Ik denk dat de jongens voor de wedstrijd Turks Fruit hebben gehad.
  En ze voelden zich Tjip de leeuwentemmer.
  Wellicht dacht Valencia aan De Aanslag van Harry Mulish.

  Wat betreft het dierkundige gehalte van de reactie kan ik niet mee.
  Mus, vogelnestje. enz.
  Kijk met Beerens had ik nog wel iets geweten.
  En die gorilla voorin bij AZ roept ook wel associaties op.
  De mooiste naam vind ik trouwens Klavan.
  Daar kun je iets mee.

  Trapatoni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s