WEEKENDPOST: Tête de la Provence

Deze week verdween de laatste Franse ploeg van het Europese podium. Of we daar rouwig om moeten zijn? Uuhh, nee.. dat niet! Feit is wel dat ook in de Ligue Une de nivellering is toegetreden. Na 30 speelrondes is Montpellier de trotse koploper en dat terwijl de Zuid-Fransen nog een wedstrijd tegoed hebben. Zij staan in puntenaantal gelijk met de miljoenenequipe van Paris Saint-Germain, de club die afgelopen jaar werd overgenomen door Qatar Sports Investments.

Dat de provincieclubs niet alleen in Les Pays-Bas de macht grijpen, bleek vorig jaar al uit het onverwachte kampioenschap van Lille. De plaatselijke FC uit het Noorden doorbrak de jarenlange overheersing van Olympique Lyon, Marseille en Girondins  de Bordeaux. Nadat vorig jaar de Monegasken van het hoogste toneel verdwenen, lijkt nu ook Auxerre het noodlot te tarten. Zijn er vergelijkbare verklaringen tussen de Eredivisie en de Ligue 1? Jazeker. Ook daar hebben de topclubs boven hun stand geleefd.

Inmiddels werken enkele Franse clubs eveneens met een salarisplafond, wordt er evenveel geld verkwanseld aan paniekaankopen, is AS Monaco zelfs al gedegradeerd en staat Olympique Marseille voor 150 miljoen te koop! Een uitzondering vormen Les Parisiennes. David Beckham kreeg deze winter een contract aangeboden, waarin hij in 18 maanden 14 miljoen euro zou opstrijken. Dat geld wordt zelfs bij Anzhi niet uitgegeven! Maar bij met name Lyonnais en Marseille wordt de winst uit transfers direct weer over de balk gesmeten. En daar profiteren de provincieclubs van! En dan vooral die club met dat prachtige verleden van  weelderige haardossen!
Montpellier Hérault Sport Club
: Tournez-le sur!


Ps 1. De wijn en het stokbrood zijn afkomstig van nl.123rf.com
Ps 2. De 50 Francs zijn afkomstig van oudevalutas.com

Advertenties

2 Reacties op “WEEKENDPOST: Tête de la Provence

  1. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

  2. Montpellier HSC is in de Franse voetbalcompetitie uitgelopen op naaste concurrent Paris S… http://bit.ly/I0Jo4W

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s