LIVE LIVE LIVE – PSV-Heracles

19.50 Einde. 3-0. PSV wint de beker!

19.46 Nog 5 minuten. Je zal maar een live-blog bij moeten houden op deze avond. De wedstrijd bloedt dood als een ritueel geslacht schaap op het balkon van Zakaria Labyad.

19.43 Heracles-icoon Folkert Velten had de sof voorzien en kijkt de wedstrijd thuis op TV. Morgen gaat hij weer als onderhoudsmedewerker aan de slag op een kinderboerderij in Enter. Folkert vindt het fijn werk, hij is heel veel buiten.

19.40 Heracles voetbalt nog wel voor een eretreffer maar de 4-0 lijkt waarschijnlijker. Qua spanning is het een erg teleurstellende avond.

19.35 Prachtig schot van Everton met dito redding Tyton.

19.31 Willie Overtoom werd in 1986 geboren in Kameroen onder de naam Williamssteve Mbonkone-Sebé. Hij had toen niet kunnen bevroeden in het Noord-Hollandse Obdam te eindigen met drie zussen en een broer genaamd Kees.

19.30 Ola Toivonen laat weer eens zien over een beperkte hersencapaciteit te beschikken. Hij schopt totaal overbodig – en ten koste van slechts geel –  Willie de wedstrijd uit.

19.29 Peter Bosz is er klaar mee. Douglas en Duarte kunnen douchen, Vejnovic en Bruns nemen hun plaats in.

19.22 Door schlemielig opbouwen bij Heracles kon Lens alleen op Pasveer af. Bij z’n bekeken stift past zeker applaus maar wat doen de Almeloers zichzelf tekort met hun zeer matige spel!

19.20 3-0 door Jermaine Lens!!

19.19 Van der Linden gaat onder bal door en Rienstra moet aan de noodrem trekken. Van Boekel houdt de wedstrijd levend en doet het af met geel.

19.15 DOELPUNT! Op een Frank de Boeriaanse pass van Pieters is Dries Mertens attenter dan de Heracles-verdediging. Omdat ook Pasveer te laat is, beslist de Belgische tuinkabouter de wedstrijd vroegtijdig: 2-0!!

19.14 Heracles speelt onder de maat en moet oppassen niet al vroeg kansloos te zijn. Met name Duarte en Everton maken er een potje van.

19.11 Een prima aanval van Toivonen en Lens eindigt via Wijnaldum op de paal. Wat een kans!

19.09 Het spelbeeld kantelt nog niet. PSV komt prima uit de kleedkamer.

19.04 Oud-Heracles spits Sota Hirayama speelt inmiddels al weer 5 jaar in z’n geboorteland Japan. Dat hier nog steeds een kernreactor staat te lekken, lijkt Pol van Boekel niet te deren: hij fluit voor het begin van de tweede helft.

18.59 Heracles-hoofdsponsor Koninklijke Ten Cate NV is een internationaal opererende onderneming die textieltechnologie combineert met chemische processen bij de ontwikkeling en productie van functionele materialen. Rond deze technologische basis zijn of worden toepassingen (product-markttechnologiecombinaties) geformeerd, die gericht zijn op groeimarkten. Aan deze corporate bullshit heeft Peter Bosz op dit moment weinig: hoe krijgt hij zijn team weer aan de praat?

18.50 De analyse van Maaskant en Perez in de rust is weer verre van indrukwekkend. Of de Veronica-kijkers het met Jan Joost van Gangelen en Boudewijn Zenden beter treffen, valt te betwijfelen.

18.46 Heracles houdt het verder droog. Met een 1-0 stand gaan we aan de thee hier!

18.42 Diverse spelers dragen zuurstokgekleurde schoenen. De hiervoor verantwoordelijke Nike-ontwerper mag standrechtelijk worden geexecuteerd. Wat een storende lelijkheid!

18.40 Met de coulance van Van Boekel is het gedaan. Erik Pieters krijgt volkomen terecht een gele kaart.

18.38 PSV blijft de gevaarlijkste ploeg en Heracles moet zorgen dat het verder schadevrij de rust haalt. Peter Bosz heeft werk te doen straks.

18.30 DOELPUNT! Het weer niet solide verdedigende Heracles, zit Labyad over het hoofd. Op z’n voorzet hakt Toivonen handig binnen: 1-0. Een terechte voorsprong voor PSV!

18.27 Armenteros komt uit Zweden en heeft Cubaanse roots. PSV-er Attiba Hutchinson is een Canadees met wortels in Trinidad en Tobago. Qua ingewikkelde afkomst leggen beiden het natuurlijk af tegen opperheld Kennedy Bakircioglu. Als Syrisch-orthodoxe christen kwam hij via Oost-Turkije in Zweden terecht. Een goede kapper wist hij daar nog niet te vinden.

18.25 De wedstrijd komt wat meer in balans, mede omdat Willie Overtoom zich met het spel begint te bemoeien. Uw scribent is fan van Willie, net als van Samuel Armenteros. Mooie namen, en bovendien pure voetballers!

18.22 Na een schitterende assist van Lens komt Mertens niet langs Pasveer. Voor Labyad geldt binnen de minuut hetzelfde. De slungelige doelman groeit allengs in de wedstrijd. Zo verdedigend zal Heracles ‘m nog hard nodig hebben.

18.20 De voorbeschouwing op het duel werd bij Eredivisie Live gedaan door de drie zonnebankbezitters Robert Maaskant, Kenneth Perez en Humberto Tan. Hun oeverloze gewauwel gaf de zin in de wedstrijd geen impuls. Gelukkig maakt het eerste deel veel goed.

18.17 Eindelijk bijt Heracles van zich af. Tyton redt maar net op een vlammend schot van Willy Overtoom. In de aansluitende corner kopt Van der Linden voorlangs.

18.13 Na een knappe dribbel, produceert Mertens een losse flodder. Nog weinig echte kansen maar het ziet er gevaarlijk uit wat de Eindhovenaren doen.

18.10 PSV start goed waar Heracles nog wat plankenkoorts lijkt te hebben. Van Boekel spaart Wilfred Bouma en Tim Breukers door niet vroeg in de wedstrijd geel te geven.

18.09 Pol van Boekel is de arbiter van dienst. Naast FIFA-scheidsrechter is hij part-time hypotheekadviseur en een van de bijna 43.000 inwoners van Venray. Dit moet een fijn uitje voor ‘m zijn.

18.01 Jermaine Lens komt met de eerste beschieting. De bal gaat maar net voorlangs!

18.01 We zijn onderweg!

18.00 De hoofdrolspelers:

PSV: Tyton; Hutchinson, Marcelo, Bouma, Pieters; Labyad, Toivonen, Strootman; Wijnaldum, Lens, Mertens

Heracles: Pasveer; Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms; Quansah, Overtoom, Duarte; Douglas, Armenteros, Everton.

17.59 Een rare gewaarwoording: het Ajax-strijdlied Bloed, Zweet en Tranen wordt gespeeld in het Feyenoord-stadion voor een wedstrijd tussen PSV en Heracles. Er zal vast goed over nagedacht zijn maar logisch is anders.

17.57  Zo rolt de nationale bekerfinale: echt belangrijk vinden we het niet, maar de TV niet aan zetten is ook zo wat. PSV is weer toe aan een prijs maar natuurlijk zijn we stiekem allemaal voor Heracles. We gaan het meemaken de komende twee uur!

17.54 Daar zijn we weer met een live-blog beste mensen. Vaak staat Heracles niet in de finale van de beker, we zijn blij dat we er bij zijn op deze kille Paaszondag!

Advertenties

8 Reacties op “LIVE LIVE LIVE – PSV-Heracles

 1. Wat zit er op het hoofd van Labyad dan? Het haar van Kennedy Bakircioglu..? 🙂 Het gaat lekker jongen!

 2. mooi verslag. Wedstrijd op TV gezien. Ik hoop dat Jules beter opgevoed wordt dan zijn vader, want je moet altijd netjes je bord leeg eten, ook al is zo’n hoofd van Pasveer niet het patatje oorlog van om de hoek.

  • Denk niet dat je Jules’ vader kent, want het gaat om een neefje van Drieske, heb ik begrepen. Vind overigens niet dat er opzet in het spel was, als je dat suggereert, eerder een verkeerde timing van Pasveer.

   • koningskeeper

    nee dat suggereerde ik niet. Zoiets kan gebeuren. Beide gaan vol voor de bal, alhoewel ik bij Pasveer twijfelde, die wilde een vlieg wegslaan geloof ik. Als het een neefje is dan bedoel ik natuurlijk de oom van dat neefje 😉

 3. Ik zat in de Kuip, met een bus vanuit Almelo. De reis was leuker dan de wedstrijd. Verslag met plezier teruggelezen.

  Vond Duarte bij Heracles een van de weinige lichtpuntjes, vond zijn wissel dan ook vreemd. Beide buitenspelers verdienden de wissel eerder. Verder mis ik de enige geweldige redding van Tyton, na een mooie volley van Everton.

  Misschien later op mijn blog nog wat foto’s, over een paar dagen of zo. Misschien ook wel niet…

  • Dat je die geweldige redding van Tyton mist, wil nog niet zeggen dat het er niet in staat, sterker nog: het stáát erin. En dat is geheel waar…
   Maar fijn dat je het met plezier hebt gelezen als toch een soort van troost.

 4. oops, zo slecht gelezen. Zal wel te vermoeid zijn geweest om nog goed te lezen.

  Troost was niet perse nodig, ik werk in Almelo en prefereer het boven de stichting die in dit deel van het land de dienst uitmaakt op voetbalgebied, maar ik ben gisteren meer meegegaan om eens een bekerfinale mee te maken, voor wat foto’s op mijn blog, voor een verhaal in mijn ooit te publiceren boek van voetbalwedstrijden over de hele wereld, dan dat ik daadwerkelijk een Heraclesfan ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s