MAN V/H PAASWEEKEND: Papiss Cissé

We refereerden er al eerder aan, maar tegenwoordig heeft nagenoeg elke zichzelf en de donkere medemens respecterende club een Boateng, Touré, Diarra of Cissé in de gelederen. En dan te bedenken dat het met laatstgenoemde(n) ooit is begonnen in Belgenland. Daarna pas heeft men het accent meer gelegd op exotischer oorden zoals Senegal en Ivoorkust. De Boatengs, Tourés en Diarra’s bewegen zich qualitate qua op een wat hoger niveautje,  maar de Cissé’s zijn bezig aan een inhaalslag. Niet CL-winnaar Djibril. Die had zijn finest hour bij Liverpool. En is inmiddels net zo vaak van club als van haarcoupkleur verschoten, een lot dat ook zijn kruit heeft ondergaan. Bij ‘onze’ Sekou zullen we nooit weten waar nu de schoen precies wrong, maar de Feyenoorder zou weleens een cruciale rol kunnen gaan spelen in de nu al adembenemende titelstrijd.

Maar de Cissé van het moment is zonder twijfel Papiss. Aan de naam alleen al zou ik hele strofen kunnen wijden, maar dat zal ik u niet aandoen. Papiss Cissé is de raak schietende revelatie van de 2e seizoenshelft in de Premier League. Vóór de winterstop excelleerde hij dermate, dat Newcastle United voor haar zoveelste wanhoopsaankoop bij SC Freiburg aanklopte. Hoe een grauwgrijze club als die van The Magpies steeds maar weer met zoveel miljoenen kan smijten, is ons een raadsel. Maar met Papiss lijken ze eindelijk in de roos te hebben geschoten. Wat heet! In 9 duels was de Senegalees 10 maal trefzeker! Hij maakt ze mooi én lelijk. Dodelijk effectief en wonderbaarlijk schoon. Op Paaszaterdag weer 2x tegen die andere revelatie, mét de man in vorm, Swansea City.  Op 2e Paasdag bereikte hij de dubbele cijfers met de 2-0 tegen Bolton Wanderers. Kennelijk waren de Engelse clubs eerst nog bang voor een bad miss van Papiss, anders had onze Robin er nu een geduchte concurrent bij gehad.

Voor de liefhebber én voor Papiss zelf is het te hopen dat zijn scoringsdrift hem snel verlost van Newcastle, hoe amechtig de club ook probeert aan te knopen; hoezeer de stad zich ook inspant om onder het imago van grauwe industriestad uit te komen en hoe vaak ook clublegende Alan Shearer zich bij MOTD, tegen beter weten in, sterk maakt voor The Toon Geordies. Maar Papiss verdient beter, al verdient ie elders wellicht niet meer. Hij moet alleen niet de Djibril opzetten en niet zo stom zijn als Sekou, dat je wel naast je schoenen móet gaan lopen. Indachtig good old Cisse Severeyns, heeft de familie nu eenmaal niet alleen een bal, maar ook een naam hoog te houden. Dames en heren: Papiss Demba Rodney Cissé!

Advertenties

2 Reacties op “MAN V/H PAASWEEKEND: Papiss Cissé

  1. Cisse Severeyns zou ook nog wel een Wambertotour waardig zijn geweest. Balde op zijn 42ste nog in de 1e Provinciale Antwerpen bij (het is ‘n) Gooreind (weg). Het heeft dus weinig gescheeld of Cisse en Wampie hadden tegen mekaar gespeeld. Overigens heeft FC Heikant de topper tegen Herenthals verloren en staat inmiddels op 6 punten van koploper Branddonk. Hen rest dus waarschijnlijk de zeer ingewikkelde playoffs om alsnog promotie te bewerkstelligen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s