KUIJT BETER NOG NIET NAAR DE KUIP

Afgelopen weekend kwam naar buiten dat Feyenoord Dirk Kuijt terug wil halen. De Katwijker speelt de laatste tijd weinig en Liverpool wil verjongen. En Dirk laat geen kans onbenut om zijn liefde voor Feyenoord te verklaren. Het is een mooi gebaar van de directie naar de fanatieke aanhang, maar meer ook niet. Het is namelijk maar de vraag of een tweeëndertigjarige Kuijt nog echt iets toevoegt aan de talentvolle Rotterdamse ploeg.

De laatste keer dat Feyenoord, niet toevallig ook via Rob Jansen, ervaren spelers aantrok was de oogst mager: een KNVB-beker met als schaduw een hele hoge salarispost. Giovanni van Bronckhorst bracht ervaring, maar voorzag de ploeg niet van extra’s. Voor Dirk Kuijt geldt hetzelfde. Hij heeft geen specialiteit en moet het vooral hebben van zijn werklust. Naarmate hij ouder wordt, neemt zijn conditie en actieradius af. Je haalt ook geen doelpuntenmachine binnen zoals Pierre van Hooijdonk. Zijn vrije trap voegde een specifieke kwaliteit toe aan een verder aardige ploeg.

Het jeugdige Feyenoord heeft misschien wel behoefte aan wat spelers met ervaring, maar op dit moment ontbreekt dat soort types ook in De Kuip en doet men het boven verwachting. De kans op een kampioenschap is klein en neemt met de komst van één routinier echt niet toe. Sterker nog, Kuijt houdt groeiende spelers als Schaken, Cabral en Fernandez waarschijnlijk op de bank. Terwijl Feyenoord afhankelijk is van hun ontwikkeling om de ploeg beter te maken en ze wellicht met winst te verkopen. Daarbij zal de Kattuker een aardig centje willen hebben.

Maar nóg belangrijker: Dirk zou het zelf nog niet moeten willen. Al lijkt het in tegenspraak met de aanvangsregels, als je op deze leeftijd naar Feyenoord komt, dan verwachten de altijd kritische fans van alles. Dirk is echter niet het type dat een elftal draagt of kampioen maakt. Het Kuijt-effect zal bescheiden zijn en dat verdient hij niet. Want hoewel Dirk weinig won, speelde hij niet voor niets 85 interlands. Hij is één van de beste Nederlandse voetballers van het afgelopen decennium. Daarom zou hij er verstandig aan doen om nog 2 jaar in het buitenland te blijven en dan pas terug te komen. Waarschijnlijk nog steeds vol ambitie, alleen zal Het Legioen dan iets minder verwachten en wordt hij geen Van Nistelrooy.

Ps. Dirk in tranen komt van http://www.skolle.cybercomm.nl

Advertenties

4 Reacties op “KUIJT BETER NOG NIET NAAR DE KUIP

  1. Raak!

  2. Helemaal mee eens, hij is zijn geld niet waard. Hij zal niet 5x meer toevoegen dan een fernandez. En Feyenoord moet juist nog even op het geld letten.

  3. Als je het zo stelt, kan Kuijt beter helemaal niet naar de Kuip komen, of pas over 5 jaar, als assistent/jeugdtrainer. Want hooggespannen verwachtingen zullen de fans altijd hebben, ook over 2 jaar. Of hij moet in die 2 seizoenen net zo’n troosteloze seizoenen draaien als van Nistelrooy, maar dan zijn de fans hem liever kwijt als rijk, denk ik. Je moet nu maar aan een PSV-fan vragen wat hij ervan zou vinden als Ruud toch terugkomt. Ik denk dat het van de meeste niet zo hoeft.

  4. Liefhebbend Voetbalhart

    Het type Kuijt op leeftijd is idd geen toegevoegde waarde in het veld, hooguit in de kleedkamer/op het trainingsveld. Dan heb je toch meer aan het type Van Bommel, dat tactisch sterker is en de rest beter kan laten functioneren.
    En over 2 jaar moet Dirkie gewoon lekker in Kattuk gaan ballen, die kwikkie boys kan ie dan nog wel bijbenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s