RAFA DANKT REAL

In tennisland is Novak Djokovic al een jaar of anderhalf de baas. Dat was in elk geval zo tot en met afgelopen weekend. Van de 98 wedstrijden die Djokovic sinds januari 2011 tot en met afgelopen weekend heeft gespeeld, verloor hij er maar acht en zette de Serviër een winstreeks neer van 43 achtereenvolgens gewonnen wedstrijden. In deze periode wist hij twaalf toernooien te winnen, waarbij hij in maar liefst zeven finales te sterk was voor Rafael Nadal. Zeven keer op rij verloor de Spanjaard van The Djoker.

Dit waren niet zomaar wat lullige finales van een doorsnee ATP toernooi, deze ontmoetingen vonden enkel en uitsluitend plaats op de Masters toernooien of Grandslams. Daarbij onttroonde Novak Rafa op om het even welke baansoort dan ook. Inclusief gravel, dat bij Nadal in de wieg is gelegd. Deze verliespartijen zijn geenszins te typeren als simpele mentale klappen, maar accumuleren bij ieder verlies tot iets wat moet lijken op het de grond ingestampt worden door een heipaal van Ballast-Nedam.

Maar toen was daar het weekend van 21 en 22 april. Rafa veegde het veld aan met Djokovic: 6-3, 6-1. Waarmee het mentale voordeel dat Novak met uiterste inspanningen had opgebouwd in één keer werd weggevaagd. De ommekeer van dominantie lijkt in gang gezet. Geloof in dat het kan, ook al is het uit ervaring gebleken een schier onmogelijke opgave, is een ongelooflijk sterke en bepalende factor voor het bereiken van een resultaat. Het is niet onwaarschijnlijk dat Nadal, als fanatiek supporter van Real Madrid, dit vertrouwen opdeed de avond voor zijn finale toen hij de zich in ongeveer gelijke positie bevindende Koninklijken in Camp Nou zag winnen. Ongetwijfeld hebben beide partijen er een onovertrefbaar voldaan gevoel aan overgehouden. En dat is hun volste recht. De hele sportwereld kijkt er reikhalzend naar uit of dit gevoel ook recht wordt gedaan.

Djokovic en zijn torso werden gevonden op www.telegraph.co.uk
– De juichende Nadal komt van www.bleacherreport.com

Advertenties

Een Reactie op “RAFA DANKT REAL

  1. Toch wel vreemd dat hij Madrid heeft gekozen als favoriete team, terwijl zijn oom nog in het blaugrana heeft gespeeld.

    Nadal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s