TOETJE OF MOSTERD NA DE MAALTIJD

Afgelopen maandag presenteerde de KNVB de definitieve data voor de nacompetitie bij de amateurs. Dit leidde tot heftige reacties. Want sommige finales staan pas gepland op 9 en 16 juni. Volgens menige amateurtrainer en –speler is dit veel te laat in het seizoen. Het is inderdaad erg laat, eerdere jaren waren clubs eind mei klaar. Een herkansing vanwege fusies of faillissement daar gelaten. Het toetje waarvan je na winst in de periode bent verzekerd, wordt voor sommigen nu mosterd na de maaltijd.

De verontwaardiging is echter geheel onterecht. In juni 2011 was namelijk al bekend dat dit de data zouden zijn van de nacompetitie. Wellicht dat clubs toen dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen, maar dat is voornamelijk naïef van die clubs. Het is juist super dat de competitie zo lang doorgaat. Want iedere winter beklagen spelers zich over de stijfbevroren velden, de gaten in het schema en het feit dat er in de zomer nooit gevoetbald wordt. En nu de zomer in zicht is, gaan clubs zeuren dat ze nog zo laat moeten spelen. Daarbij klagen zij dat er met Pinksteren geen dubbel programma is. Terwijl gisteren naar voren kwam dat twee dagen te kort is om bij te komen en dit tot competitievervalsing leidt.

Juist in een tijd waarin steeds meer clubs het financieel moeilijk hebben, moet de KNVB de competitie tot ver in de zomer laten duren. Het liefst gecombineerd met avondwedstrijden. Want in de zomer blijft men langer op het terras en in de kantine hangen. En wanneer spelers, begeleiding en supporters langer op het terras blijven zitten, groeit de omzet. Op deze manier kunnen clubs meer verdienen. Met goed weer is het ook fijner om langs de lijn te kijken en dus is de kans op meer supporters groter. En die supporters kunnen wellicht net die impuls geven tot een promotie via de nacompetitie. Zo wordt het dus een toetje met slagroom!

– De slagroom, gemakkelijk te kloppen, komt van http://www.jumbosupermarkten.nl

Advertenties

Een Reactie op “TOETJE OF MOSTERD NA DE MAALTIJD

  1. Ik vind het altijd grappig om te zien hoe verknocht veel mensen zijn aan de gebruikelijke gewoontes, in dit geval voetballen in mei, niet meer in juni. Maar behalve het gewoonte probleem, snap ik de tegenstand niet. Wat is er mis met voetballen rond half juni? Zijn er dan spelers op vakantie? Zijn ze al bezig met het aanleggen van een nieuw kunstgrasveld?

    Ik moest bij die reacties wel lachen om die man die zei dat-ie zijn spelers niet kon opladen, als ze hadden gefeest na een zege van Oranje. Zou hij werkelijk zo naïef zijn, en denken dat zijn spelers altijd braaf thuisblijven de avond voor de wedstrijd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s