WEEKENDPOST: Duivelse Fellaini

Zelden zo genoten van een voetbalwedstrijd als tijdens Manchester United – Everton afgelopen weekend. De einduitslag 4-4 en de ambiance in Irish Pub O’Reilly’s hebben daar ook zeker aan bijgedragen! Aan de zijde van The Toffees was er één persoon die erbovenuit stak: Marouane Fellaini. De Belgische middenvelder van Marokkaanse afkomst en zoon van Pappa Fellaini had een sleutelrol op het middenveld. Met zijn loopvermogen bleef er aansluiting bij de counters van Everton FC, waardoor de ploeg gevaarlijk kon blijven. Uiteindelijk was het dan ook een individuele actie van hem, die Steven Pienaar in staat stelde om de 4-4 aan te tekenen.

Bij de Mancunians speelde Paul Scholes mee. Sir Alex Ferguson zou er goed aan doen wanneer hij The Perminator naar Old Trafford haalt als diens opvolger. Na vier seizoenen in Liverpool is Fellaini klaar voor een Europese topclub. Door zijn fysieke kracht en loopvermogen komt hij het beste tot zijn recht in de Premier League, maar ook de Serie A zou bij hem passen. Zijn compagnon uit zijn Standard Luik-periode, Axel Witsel, heeft bij Benfica aangetoond mee te kunnen op Champions League-niveau. Dat mag van Hairo ook worden verwacht .

Het EK 2012 zou een uitstekende mogelijkheid zijn geweest om zichzelf in de kijker te spelen van de absolute top en dan niet alleen met die protserige pruik. Helaas hebben onze buren zich niet geplaatst.  Zet ie echter zijn haardos achter die bal, dan krijgt die kopstoot Gullit-achtige allures. Maar helaas, onze Zuiderburen hebben zich niet geplaatst. Niettemin blijft Marouane met zijn 24 jaar een aantrekkelijke speler is om te contracteren. Feit is wel, dat David Moyes al 18,5 miljoen euro voor hem overhad. Dure jongen dus. Maar als de vorm bij Wesley Sneijder ook tijdens het EK uitblijft, dan is Fellaini een zeer bruikbaar alternatief.

Ps. De foto is afkomstig van the Guardian.

Advertenties

Een Reactie op “WEEKENDPOST: Duivelse Fellaini

 1. Fijn dat de Belgen ook nog een goede speler hebben.
  Helaas kan die jongen zich niet laten zien op het EK.
  Het is wel zo ….als die gast zo goed is dan komt er een topclub.
  Het probleem van Belgie is dat in de nationale competitie het niveau zo bedroevend is.
  Er lopen er wel een paar internationaal rond die best presteren.
  Bijvoorbeeld in Frankrijk en wat te denken van de Belgische keepers in de Spaanse en Portugese competitie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s