MAN V/H WEEKEND: Ed Janssen

Het thema van dit voetbalweekend was moeilijk over het hoofd te zien. Hoe enerverend de ontwikkelingen op zondag ook waren, op zaterdagavond werd in meerdere opzichten geschiedenis geschreven. Allereerst was daar de fenomenale kopbal van Jan-Arie van der Heijden. Die zich toch de haren uit datzelfde hoofd kon trekken, want hij trof eigen doel. We zagen huurling Kenneth Omeruo op straffe van een tweede gele kaart het hoofd verliezen dat binnen drie minuten tweemaal had raak gekopt: 1x vóór en 1x tegen. En daar was de definitieve intrede van het masker, dat de komende jaren het gezicht van het voetbal gaat bepalen.

Al eerder zagen we spelers bescherming zoeken achter deze façade, maar het lijkt er nu op dat men de schaamte definitief voorbij is. Een beetje zere neus is straks al genoeg voor een als Hannibal Lecter uitgedost spelersarsenaal. (Bas zei dan wel dat hij er niet zo’n fraai uitzag, maar laten we het zo zeggen: hij werd er bepaald niet lelijker op..). Heb je kopzorgen, geen nood: sluit je aan bij de polonaise van het maskeradebal. Het behoedt je, geeft je een krijgshaftig uiterlijk en niet onbelangrijk: het maakt dat je opponent beducht is. Het geeft je voordelen in meerdere opzichten, dus kunnen we hier spreken van een verkapte vorm van competitievervalsing. Wel die arme moslima’s een onschuldig doekje, sluiertje of burkaatje ontzeggen, maar zo’n geharnast masker toestaan! Waar is Geert als je hem echt nodig hebt?

Gelukkig hebben we nog een leidsman zoals Edje Janssen die zich geen bal van zo’n mombakkes aantrekt. Nadat de toch onmiskenbaar gemaskerde Bart Schenkeveld tijdens Vitesse – Excelsior hands had gemaakt, ging Janssen op zoektocht naar de dader voor een gele prent. Als volleerd rechter des onderscheids ging de goede man dus op zoek naar het juiste rugnummer, hem ongetwijfeld ingefluisterd door zijn leger aan assistenten, en keerde menig spelerts rug naar zich toe. Om uiteindelijk bij Bart aan te komen die, na zich eveneens gedwee te hebben omgedraaid, gedecideerd de kaart werd voorgehouden. Kijk, zo hoort het! Zo word je onze Man v/h Weekend. Gewoon negeren die verfoeilijke vermommingen! Bovendien, wie weet hadden die vermaledijde Rotterdammers ondertussen wel van masker verwisseld, toch? Hoogste tijd dus voor een algeheel demasqué, want de hedendaagse arbiter heeft al genoeg aan zijn hoofd.

Ps. Gelukkig hebben we dankzij Mario van der Ende de beelden nog kunnen vinden van de hilarische zoektocht naar het juiste rugnummer van onze Man v/h Weekend. Ongeveer halverwege te vinden.

uitgedoste Bas komt van volkskrant.nl
arbiter Ed Janssen is afkomstig van feantastisch.nl

Advertenties

3 Reacties op “MAN V/H WEEKEND: Ed Janssen

 1. We zien wel veel spelers met een masker.
  Chivu was een van de eersten.
  Huntelaar liep ook een tijdje met zo’n ding op en afgelopen weekend waren Dost en Schenkeveld de gemaskerde mannen.
  Het moet niet gekker worden.

  Hetzelfde geldt voor keepers met beschermende hoofddeksels.
  De keeper van Chelsea was de eerste maar hij vindt fors navolging.
  Wat kunnen we nog meer verwachten?.
  Polsbeschermers a la Rene van de Kerkhoff tijdens het Wk in 1978 in Argentinie?

  Dan moet een wandelstok ook kunnen?
  Gevolgd door een door een motor aangedreven rollator of rolstoel.
  Die dure profs moeten immers spelen.
  De medische staf wordt belangrijker dan de trainer.
  let op mijn woorden.

 2. haha, dat was wel een grappig moment ja. Ook die commentator die dan zegt: ‘Scheids, het is die daar, met dat masker op.’ Zulke dingen kunnen mijn dag maken.

 3. Pingback: HET GEMASKERDE VOETBAL |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s