GOED OF FOUT: KEUZES TE OVER

Per naoorlogse traditie en definitie is begin mei de tijd van goed of fout. Vooral de afgelopen dagen werden de discussies hierover in volledig vrijgevochten vrijheid te pas en te onpas gevoerd. Nu heeft Rinus ‘De Generaal’ Michels ooit voetbal tot oorlog verklaard. Zoals er ook lieden zijn, zelfs binnen het eigen wereldje, die het voetbal de oorlog hebben verklaard. Het is net het leven zelf. En het leven bestaat uit keuzes. Denk eens aan het voetballeven van Leroy Fer. Dat zich via de play-offs voort gaat slepen, terwijl zijn vorige kluppie al is verzekerd van het CL-voorspel. Of aan Joop Munsterman, die zijn vermeend foute keus voor Co Adriaanse dacht goed te maken met de comeback van Steve McClaren. Goed fout dus.

VVV dat besluit om Glen de Boeck in te ruilen voor Ton Lokhoff en daarmee in elk geval rechtstreekse degradatie ontloopt. Frank de Boer die – al was het rijkelijk laat – kiest voor Anita ten koste van Enoh. En daarmee de basis legt voor het kampioenschap. RKC dat besluit om Evander Sno te reanimeren. Feyenoord dat Ronald Koeman van de trein haalt, een keuze die zelfs ik, als verklaard Koeman-scepticus, ootmoedig als goed moet bestempelen. Goede keuzes of in elk geval keuzes die goed zijn uitgevallen.

De voetbalzondag 6 mei stond geheel in het teken van goed of fout, daarbij naadloos aansluitend op 4 en 5 mei. Kijkend naar het schakelprogramma van Eredivisie Live, flitste de ene na de andere verkeerde keuze voorbij. Eerlijk verdeeld over alle partijen, hetgeen verklaart waarom onze Kwik, Kwek & Kwak-competitie zo aantrekkelijk en spannend tot het laatst toe was. Maar zeker ook dit play-offsysteem mogen we als goed gekozen bestempelen. Zoals te doen gebruikelijk brachten de twee flagrantst foute keuzes de meeste spanning en commotie teweeg. Er was volop verongelijktheid over het gelijke spel-duel als gevolg van het belonen van een verliezend finalist en over de kans dat Excelsior via het fair play-klassement Europa in gaat.  Evenzeer terecht als vermakelijk. Omdat het ‘perfect’ past binnen die bij vlagen potsierlijke poppenkast, die Eredivisie heet. Niets is zo aanstekelijk en intrigerend als goed fout.

Evander Sno komt van rkcwaalwijk.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s