WAAR SPEELT DIE TIMOSJENKO OOK ALWEER?


Het leven van een weliswaar ruim-, maar toch denkende voetballiefhebber is tegenwoordig lolletje. Want het mooiste spelletje ter wereld wordt gemonopoliseerd, geterroriseerd, gepolitiseerd, verkommercialiseerd en gekweld door allerlei dubieuze, zo niet maffiose praktijken. Zo, dat liegt er niet om! Dan heb jij je dus helemaal afgekeerd van die vieze spelletjes? Dan ben jij dus niet gewoon tegen, kritisch of sceptisch, maar against modern football. Want zo heet dat tegenwoordig, toch? Dan moet jij natuurlijk hélemaal niks hebben van die poenclubs met dikke vette schulden in Manchester, Madrid en Barcelona? En verafschuw jij die met oliedollars behangen doorgangshuizen voor de voetbalprof in zijn nadagenbestaan. Toch?


Nou, dan stond jij vast ook achter de actie Bloed Aan De Paal van Neerlands Hoop in bange dagen voor Argentinië? Dus uit protest ook geen wedstrijd gezien van het WK ’78? En dan vond jij ook het veel erger dat het WK voor Zuid-Afrika zelf een financieel-economisch debacle is geworden dan dat onze jongens weer eens de finale verloren?

Nou eeuuhh… Ja zeker! Ik ben against modern football. Het staat niet voor niks prominent op deze homepage, toch? En ik kijk wel naar City, Real en Barça, maar mijn hart klopt pas echt voor zo’n mooi authentiek Engels Conference-clubje als Kidderminsters Harriers. En ik volg doingthe116… Nou jij! Die plaat van Bram & Freek & Music Garden heb ik mooi wel gekocht, sterker nog: ik draai ‘m nog wel eens. En ik heb zelfs betaald voor de theatervoorstelling destijds. Meer kun je toch niet doen? De dochter van een der ministers tijdens dat regime wordt straks onze koningin, dus…

Natuurlijk verafschuw ik dat smijten met geld en die moderne slavenhandel in die Russische verdeel en heers-staatjes. En gisteravond was ik voor Athletic Bilbao, dat speelt met louter Basken. Wie propageert en stimuleert de boycot van die oefenpot? Nou dan! En die toestanden in Oekraïne volg ik op de voet en niet alleen met de bal. Geintje. Een eventuele boycot door Europese regeringsleiders, daar sta ik helemaal achter! Mooi toch, dat ze zich bekommeren om het lot van een toch niet echt bekende voetballer. Ik ga straks meteen uitzoeken waar die jongen speelt. Want dat heb ik dan weer wél. Ik verdiep me graag in de cultuur van een land. Of weet jij soms wel waar die Timosjenko speelt? Nou dan!

Timoschuk komt van oleole.com
– Shevchenko
van shop.worldsportscards.com

Advertenties

2 Reacties op “WAAR SPEELT DIE TIMOSJENKO OOK ALWEER?

  1. Iedereen weet toch wel wie Timosjenko is neem ik aan?

    • Nou doe maar eens wat straatinterviews in de Achterhoek Karrel. Je zou versteld staan denk ik. Of hou maar eens een enquete onder de Superboeren. Die zijn meer bezig met het boycotten van kunstgras op de Vijverberg dan met de politieke situatie in Oekraine. Zou ze niet de kost willen geven die denken dat het de nieuwste aankoop is.
      Bewogenheid, maatschappelijke betrokkenheid, politieke geëngageerdheid, uiteindelijk zijn we allemaal meer met onze eigen dingetjes bezig. Dat is ook wat dit stukje duidelijk wil maken, tenminste zo heb ik het gelezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s