EERVOL STOPPEN


“Weten wanneer je moet stoppen”. Niet alleen de gokverslaafde zou er zijn voordeel mee kunnen doen, ook voetballers zou menig leed bespaard blijven wanneer ze over die capaciteit zouden beschikken. Het trieste is daarbij dat de harde werkers en niet zo talentvollen nog wel aardig in kunnen schatten wanneer het moment daar is om de kicksen opgepoetst en wel in de etalage te zetten, maar de (gewezen) vedetten daar niet zo’n kijk op hebben. Zoals de joviale buurman die op feestjes steevast een uurtje te lang blijft zitten.

Ofschoon het zeer begrijpelijk is niet aan eigen verval te willen toegeven is er in mijn ogen toch iets wat de betreffende spelers zouden kunnen voornemen om zichzelf te beschermen. Overigens helpt het in ieder geval niet mee dat de omgeving van een speler die bescherming veelal niet biedt. De carrière van de vedette is meestal leidend geweest in het tot dan toe geleefde bestaan. Hetgeen niet bijdraagt aan een situatie en klimaat waarin kritiek vrijelijk geuit kan worden. Voetbalvedettes worden naar de mond gepraat.

Maar ze kunnen ermee wegkomen: gewoon blijven voetballen, maar dan zonder gelul over aftakeling en gebrek aan zelfkennis. Het enige juiste wat een vedette op leeftijd kan doen is teruggaan naar zijn jeugdliefde. Terug naar het oude nest waar het draait om eerlijk en simpel respect in plaats van statusverering. Verwijdert hij zich echter ver van de club waar ie ooit groot is geworden, dan zal de kritiek bij gepercipieerd falen groter zijn dan eventueel terecht is. Van Bommel pakt het goed aan, terwijl over Van Nistelrooij de gedachte op de loer ligt dat hij te lang is doorgegaan op een niveau waar hij niet meer thuis hoorde. En zo’n opinie is toch een smetje.

– Het vedettje werd gevonden op www.duvelmoortgat.nl
– Bommel en Nistelrooij
stonden, zoals het hoort, gezamenlijk op www.psv.nl

5 Reacties op “EERVOL STOPPEN

 1. Dat zeg je goed: een smetje. Want laten we het niet groter maken dan het is. Over een jaar of 8 zal menigeen het antwoord schuldig moeten blijven op de volgende vraag van een sport/voetbalquiz: Hoeveel competitiedoelpunten maakte Ruud van Nistelrooy in zijn laatste seizoen, en voor welke club deed hij dat? Ook de vervolgvraag welke landgenoot zijn teamgenoot was zullen maar weinigen goed hebben, ben ik bang.

 2. Vier doelpunten, Malaga, Joris Mathijsen, die ga ik even onthouden voor over 8 jaar

 3. Het is nog mar de vraag of Bommel de goede beslissing heeft genomen.
  Dat weten we over een jaar.
  Van Nistelrooij had echt een jaar eerder moeten stoppen.
  Een hoop reservebeurten bij Malaga en nog geen 6 doelpunten…..niet de productie van een spits zoals hij.
  Ooyer is wel op tijd gestopt…..maar verdedigers gaan er anders mee om.
  Vennegoor heeft voor PSV ook maar 2 goals gemaakt.
  Het gros gaat te lang door om nog even de zaken te vullen.
  Het wordt echt een regelrechte afgang.

 4. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

 5. Karrel_Laaglawaai

  Ooijer had wel iets eerder mogen stoppen. Hij was nog wel nuttig, maar niet belangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s