DE ULTIEME ORANJE(S)HIT

In het Nederlands elftal zit al jaren muziek. Mede veroorzaakt door van origine (s)wingers als Robben en van Persie. Maar ook de terecht afwezig Ryan Babel zorgt voor een vrolijke noot. Voetbal en muziek is een veel geprezen en bekende combinatie waar wij al eerder over berichtten. Toch zijn er maar weinig echte voetballiederen, zeker in de Nederlandse taal. Geheel logisch zijn de twee bekendste strijdliederen afkomstig uit de bakermat van het voetbal: You’ll never walk alone en We are the Champions ontbreken zeker niet in de platenkoffer van de stadiondj.

Nu er weer een eindronde aankomt hoopt menig artiest de opvolger van Dre’s hit te produceren. Gisteren was de primeur van René Froger zijn singel. Sinds kort zingt de oranje fan ook mee, met Derksen en Genee. Vooral de laatste twee zijn, om in Johan zijn bewoordingen te blijven, schijtlollig. Een eventhit is een ultieme melkkoe. Vraag het maar aan de mannen van Wham! en aan Mariah Carey. Rond kerst rinkelt daar steevast de kassa. Of wat te denken van de Macarena, die iedere zomer wel weer ergens voorbij komt.

Voor de oranjehits geldt echter vooral dat je afhankelijk bent van de prestaties van het Nederlands elftal. Kerst is een jaarlijks terugkerend evenement, succes van Oranje is minder vanzelfsprekend. Niet voor niets kent nog steeds iedereen het nummer dat Andre Hazes 24 jaar geleden uitbracht. Bij ons pa en ma zit de singel nog in de platenkoffer. Van het vorige WK onthouden we het nummer van Guus en Youp, omdat het geschreven was voor de finale. En zoals altijd met muziek wordt er voornamelijk meuk geproduceerd en is het speuren naar een parel. Daarom is het te hopen dat er nog artiesten komen met iets beters dan de mannen van VI. Je moet er toch niet aan denken dat je de komende 25 jaar Wilfred en Johan hoort zingen zodra je aan de winst van 1 juli 2012 denkt! Daarom de vraag: Wat is uw ultieme oranje(s)hit?

De vrolijke, oranjenoot komt van www.freestockphotos.biz

Advertenties

Een Reactie op “DE ULTIEME ORANJE(S)HIT

 1. Het is jammer dat de poen de edele sport zo in haar greep heeft.

  Zo”n flauw deuntje kan weer flink k wat poen opleveren.
  Maar er hoeven van mij helemaal geen nieuwe liedjes te komen.
  Die paar goede die we hebben, zingen we wel weer als er vreugde is.
  Maar als Guinee en anderen gaan zingen….waar blijven we dan?
  Het is werkelijk zo verschrikkelijk van kwaliteit….je wilt het niet horen.
  Hazes kan met zijn oranjesong zeker nog 25 jaar vooruit.
  Laten we ons bemoeien met de dingen waar we goed in zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s