HANDLEIDING VOOR DE AMF VOETBALAKTIVIST

Vanavond is de wedstrijd van het jaar. Niet omdat er een clubteam tegen een nationaal elftal speelt, maar omdat het de eerste wedstrijd ooit is die puur en alleen is verzonnen om geld te verdienen. Dik een jaar geleden schreven wij al over het schaamteloze karakter van deze wedstrijd; sindsdien hebben we geregeld de oproep tot boycot de twehter in geslingerd. Vandaag, op de dag des onheils zelf, geven w een aantal handvatten om de boycot gestalte te geven. Gelukkig lazen wij in diverse media al dat het stadion slecht gevuld zal zijn; dus blijkbaar heeft de voetbalsupporter zijn verstand nog niet helemaal verloren.

|HANDLEIDING VOOR DE BOYCOT DIE OEFENPOT VOETBALAKTIVIST|

1.  Begint een collega, vriend of kennis een koet-en-kalfjes praatje over verwachte opstelling, prognose of verwachtingen van dé oefenpot: vouw je handen tot een toeter en schreeuw heel hard AGAINST MODERN FOOTBALL in zijn gezicht.

2. Begon Johan Derksen, Wilfred Genee of René van der Gijp gistervanavond tijdens Voetbal International aan een bespiegeling over de wedstrijd, ga met terugwerkende kracht naar Uitzending Gemist en bekijk de laatste aflevering van Studio Voetbal van begin tot eind.

3. Sla de sportpagina van de dinsdagkrant demonstratief dicht; zet het ANP nieuws uit en scheld Marco van Basten (pannenkoek!) en Edwin van der Sar (soepstengel!) uit tijdens de voorbeschouwing op SBS6.

4. Zap demonstratief weg nadat de aftrap is verricht en geef je vriendin de aandacht die ze tijdens het EK zo node zal missen.

5. Wees geen hersenloze voetbalconsument en stel kritische vragen bij wat je wordt voorgeschoteld.

Dit laatste geldt overigens ook deze post natuurlijk…

Einde bericht.

Advertenties

8 Reacties op “HANDLEIDING VOOR DE AMF VOETBALAKTIVIST

  1. Voor een te boycotten wedstrijd hebben jullie al wel een hoop topics besteed aan dit kapitalistisch gedrocht

  2. cardol, wijsneus!

  3. Graag gedaan. In het kader van ‘Against Modern Football’. Ik zal me spoedig eens proberen te zetten tot een verslag van Skonto Riga – FK Jelgava. Mijn nieuwe woning slokt alleen een beetje veel van m’n vrije tijd op.

  4. Wacht denke je van DVVA2 – SV Huizen2 vanavond op sportpark Drieburg. Prima alternatief voor dit gedrocht en tevens de mogelijkheid om 3 Voetblahscribenten in actie te zien!

  5. Ik kan die wedstrijd niet bekijken, moet zelf voetballen! 😉

  6. Vanavond Willem II kijken om de hoek als afscheid van dit seizoen.

  7. Ik heb punt 5 goed gelezen, dus over punt 2: maandag was er een compilatie te zien van VI dus geen bespiegelingen over das Wiedergutmachungsspiel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s