PUNTEN ZITTEN IN DE TAS

De weekeinden van mei en begin juni staan bol van de toernooien. Clubs, lokale horeca en bedrijven, allemaal hebben ze een toernooi. Een prima gelegenheid om met vrienden en oud-teamgenoten te ballen. Helaas zijn op deze toernooien ook de mindere goden goed vertegenwoordigd. Omdat de combinatie van hun onkunde en alcohol gevaarlijk is voor lijf en leden, schat je daarom vooraf die onkunde al in. En dat is vrij eenvoudig.

Echte voetballers herkennen elkaar zodra ze het complex opkomen. Komen ze lopend of fietsend? Direct zie je het verschil tussen collega’s en niet-collega’s. Fietsend zijn er namelijk drie manieren om je tas te vervoeren. Achterop de bagagedrager onder de snelbinders. De meest logische manier, maar echte voetballers doen dit niet. Hebben ze het hengsel van hun tas over hun schouder en de tas op de bagagedrager, dan komen ze al in de buurt. Maar de echte voetballer komt met de benen wijd en de tas over het stuur gehangen aangefietst. Waarom is mij een raadsel, want het fietst zeer onhandig.

Lopen ze het complex op, dan zijn er ook drie mogelijkheden. Eigenlijk vier, maar als volwassen vent draag je een sporttas niet meer op de rug met twee armen door de hengsels. Scheidsrechters en andere niet-voetballers hebben hun tas in één hand vast aan de hengsels. Ook hier geldt dat er een tussenvariant is, waarbij de tas met het lange hengsel om de schouder hangt. Maar de echte voetballer gooit zijn tas over zijn schouder en houdt hem beet met de hand die ook aan die schouderkant zit. Op deze manier kun je je tas namelijk het makkelijkst in het tassenrek slingeren. Maar dit biedt ook de mogelijkheid om hem als een volleerd Curler door de hal te sjoelen.

Echte voetballers kennen het belang van de tas en die zie je dus ook nooit met een rolkoffer. Een rolkoffer is voor de teamkleding, scheidsrechters of reizigers op Schiphol. De echte liefhebber die wekelijks naar de club fietst, heeft niet zo’n nieuwerwets ding. Nee, die stapt van zijn fiets, haalt zijn tas van zijn stuur en gooit hem over de schouder, uiteraard kijkt hij daarbij semi-nonchalant. Niet alleen omdat het makkelijk is, maar juist om te laten zien dat hij one of the guys is. Hij weet: de punten zitten in de tas!

De Texelse tas komt van www.sl-bv.com

4 Reacties op “PUNTEN ZITTEN IN DE TAS

  1. Meesterlijk!

  2. Erg herkenbaar!

  3. Geniale observatie, subliem neergepend! Hulde!

  4. Er mist nog 1 ding. Een tas, evenals scheenbeschermers, dient te stinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s