(G)EEN OBLIGAAT ATMODIKOROTJE

De vergeten voetballer. Vaak onderwerp van gesprek, echter nooit zo uit beeld als de term doet vermoeden. Dat komt niet omdat er geen vergeten voetballers zijn, maar omdat het publieke gebruik en de invulling van de term vergeten voetballer geen recht doen aan wat het eigenlijk zou moeten inhouden. Waar je mag verwachten dat, wanneer het gaat over de ‘oh ja die-prof’, er eerst ergens vaag een lampje gaat branden voordat je beseft dat het onderwerp van gesprek een blauwe maandag mocht mee dribbelen bij het toenmalige SV Dordrecht, zijn het juist vaak voor de hand liggende figuren die de gesprekken over vergeten voetballers domineren.

En misschien is dat ook wel niet zo gek, want op één of andere manier zul je toch eerst in beeld moeten zijn om uit beeld te kunnen raken. En dat is nu net het punt met echt vergeten voetballers. Die hebben nooit iets gedaan waarmee ze zich hebben genesteld in uw en mijn gedachten. Maar dat is daarom niet minder jammer. Blogs als deze, conversaties in de kantine en zelfverzonnen voetbalquizvragen zouden erg gebaat zijn bij een blik Vers Vergeten Voetballers.

Waarom? De voetbalpurist heeft het gehad met de voor de hand liggende namen. Ze haten Huub Loeffen en Huub, heel verklaarbaar, snapt daar niet zo veel van. Hetzelfde geldt voor al die andere ‘toch niet zo vergeten voetballers’. Michel Boerebach, Johan de Kock en Max Huiberts, we walgen ervan. En net als Huub begrijpen zij terecht niet waarom. Het is uiteraard niet hun schuld, maar ons onvermogen tot originaliteit. Laten we daarom het volgende met elkaar afspreken: 1. Om de discussie zuiver te houden reppen we niet van ‘vergeten voetballers’ zolang er niet terdege speurwerk verricht moet worden om naam en club(s) boven tafel te krijgen. 2. We hebben het nooit meer over Maarten Atmodikoro. Gewoon omdat we Maarten een toffe gozer vinden.

–       Sportvisser Max  werd gesnapt op www.beunkdekleine.nl
–       Einstein kwamen we tegen op www.mijn.groept.be

Advertenties

4 Reacties op “(G)EEN OBLIGAAT ATMODIKOROTJE

  1. Grafton Holband!

  2. Ik begrijp dat ‘De Catalaan’ pleit voor een niveautje hoger op de gemiddelde voetbalquiz?

  3. Ik heb vorige week Huub Loeffen nog zien spelen. Hij heeft met vrienden van mij op amateurniveau gespeeld. Nou nemen die vrienden afscheid van het eerste en Huub was niet te beroerd om een helftje mee te doen. En ik stond te kijken van zijn virtuoze steekpassjes!

    Atmodikoro zal nooit vergeten worden, hij weigerde het leger in te gaan en zal derhalve tot in de eeuwigheid als weetje blijven bestaan.

  4. Zo rond het EK is het ook best aardig om Torben Piechnik weer eens te noemen. De man die in 92 ineens in de basis kwam in de beslissende fase en zelfs een transfer naar Liverpool afdwong. Daar werd het natuurlijk niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s