KIJK UIT VOOR DENNIS ROMMEDAHL!

Iedereen is het er wel over eens dat een overwinning  op Denemarken a.s. zaterdag voor Oranje van eminent belang is voor het verdere verloop van het toernooi. Ook over de afloop van deze wedstrijd heersen weinig twijfels. De Denen moeten te pakken zijn. Zet je de spelers tegenover elkaar, dan slaat de kwaliteitsbalans zwaar door naar de Oranje kant. De Denen hebben Nicklas Bendtner, Cristian Eriksen en vooruit… Lasse Schøne, Simon Poulsen en Michael Silberbauer; omdat ze halve Hollanders zijn. Wij hebben Robin, Wesley, Arjen, Ibi, Klaas-Jan en Rafael. Waarvan we er ‘gerust’ nog ’n paar op de bank zetten. Kat in ’t bakkie dus. Zou je denken.

Maar die ooit zo dekselse Denen hebben ook nog steeds Dennis Rommedahl. In Nederland vaak verguisd, bespot en gepiepeld. In eigen land op handen en vooral voeten gedragen. Voeten die de snelheid van de bal bijna evenaren, voeten die velen het nakijken gaven. Maar ook voeten die vaak sneller zijn dan zijn medespelers én sneller dan zijn eigen denkpatroon. Vandaar nogal eens de hoon. Opmerkelijk en beangstigend genoeg pleegt Dennis al jaren voor volk en vaderland uit te blinken en vaak beslissend uit de hoek te komen. In het indrukwekkende aantal van 105 interlands scoorde hij 18 x, maar was veel vaker doorslaggevend middels een onstuitbare rush, gevolgd door een panklare voorzet. Een voorzet die volgens zijn critici in Nederland niet altijd even goed aankwam.

Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat de sluwe Morten Olsen, wetende van ‘onze’ dubieuze linksback-up en gokkende op Dennis’ interlandreputatie, de nog altijd rappe én ervaren Rommedahl als rechtsbuiten gaat posteren. De ook niet van gisteren zijnde Van Marwijk zal, daarop anticiperend, kiezen voor de eveneens rappe, maar onervaren Willems zonder internationale reputatie. In dit scenario is de afwezigheid van de ervaren, linksbenige Mathijssen een fikse tegenvaller. Waardoor Bouma wellicht de voorkeur krijgt boven Vlaar. Hoe dan ook zou de 33-jarige Roadrunner ‘ons’ weleens de meeste hoofdbrekens kunnen gaan bezorgen. En zou het samenvallen van een uiterst gemotiveerde Rommedahl mét ‘onze’ ingebakken onderschatting van ’s mans voetbalkwaliteiten zeer wel mogelijk een dodelijke combinatie kunnen zijn voor Oranje. Zeg niet dat ik niet gewaarschuwd heb.

4 Reacties op “KIJK UIT VOOR DENNIS ROMMEDAHL!

 1. Wat dan weer wel zo is, is dat Rennis Dommedahl inmiddels de dertig ruimschoots is gepasseerd en het beste er wel van af is. De snelheid is weg, het overzicht was er nooit en de finesse, tja, de finesse.

  Als dit onze grootste angst moet zijn, zie ik het plots weer positief in. Dank daarvoor!

  • Met deze achterlinie moeten we voor iedereen op onze hoede zijn. Ik vrees dat Van Marwijk voor Boulahrouz gaat kiezen en dan zijn de rapen helemaal gaar. Grote kans op een pingel tegen en minimaal geel, ws rood. En over opbouwen zullen we het maar niet hebben.
   Met die Deense rommelaar weet je het nooit, toch oppassen geblazen!

 2. Als we ook al erg alert moeten zijn op rommeldaal dan wordt het een zwaar toernooi.
  Dit zonder Rommedahl te diskwalificeren.
  Maar er zijn betere buitenspelers.
  Robben vind ik toch wat completer.
  We moeten de Denen sowieso niet onderschatten.
  Dat bewijst de geschiedenis.
  Maar dat is ook weer zo cliché zoals bijna alles cliché is.
  Gewoon op zijn Brabants gas geven en erop en niet loslaten.
  Als Nederland aanvalt en vol gas geeft, komen er vanzelf goals.
  Dat ze de zwakste defensie van alle landen hebben is een probleem.
  De defensie is niet iets beter dan die van Andorra.

 3. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s