LIVE LIVE LIVE IERLAND-KROATIE

22.40 Einde. Een dikverdiende 3-1 overwinning de Kroaten. We zien u graag op ditzelfde webadres bij een volgende gelegenheid. Tot dan!

22.37 De Ieren trekken weer naar voren en missen maar net het doel met een kopbal van Andrews.

22.34 Met wedstrijden tegen Italie en Spanje in het verschiet, rekenen de Kroaten zich beter nog niet rijk met de aanstaande overwinning. Over de ware kracht van het team is na vanavond nog niet veel te zeggen.

22.32 Kuipers wordt ook in de slotfase flink getest. De tackles van beide kanten zijn niet per se gemeen, maar er is wel sprake van behoorlijk stevig spel.

22.28 De Ieren hebben in Stoke City, Roda JC en Harkemase Boys hun inspiratiebronnen. Met lelijk en oninteressant voetbal dat bovendien dodelijk inefficiënt is, strijden ze voor een goed resultaat.

22.25 De Ieren blijven het met hoge ballen proberen. Pletikosa staat echter pal.

22.20 De wedstrijd gaat het laatste kwartier in. Met de twee doelpunten voorsprong lijken de Kroaten naar een status-quo te streven. Als ze aanzetten is het wel direct gevaarlijk: Rakitic schiet voorlangs.

22.17 Dario Srna is een goed voetballende back die al sinds jaar en dag de rechterflank van de Kroaten bestrijkt. Uw scribent is fan van de aanvoerder.

22.14 Met hoge ballen komen de Ieren nog tot enig gevaar. Nu is het Dunn die in de handen kopt van Pletikosa.

22.11 Als Sinead O’Connor haar inspiratie zoekt in het nationale voetbalteam is haar chagrijnige kutmuziek snel verklaard. De Ieren hebben een zeer matig elftal.

22.07 Scheidsrechter Kuipers moet vol aan de bak. De Ieren zijn op zoek naar compensatie voor de buitenspelgoal in de eerste helft. Kuipers trapt echter niet in een duikeling van Keane.

22.03 De Ieren proberen weer wat grip op de wedstrijd te krijgen. Bij de gratie van een superieur Kroatie lukt dit enigszins.

21.59 De Kroatische coach Bilic volgt de wedstrijd met een badmuts op het hoofd. Voor degene die dit kan duiden, gaarne uw reactie in de comments.

21.57 Ierland wordt nu echt onder de voet gelopen door de Kroaten die soepel combinerend ten aanval trekken. Of de Ierse invallers Jonathan Walters en Simon Cox hier iets tegen kunnen doen, valt te betwijfelen.

21.53 GOAL! Mandzukic rond een fraaie tikkie-takkie-aanval knap met het hoofd af: 3-1. 

21.51 Dat in de drie Balkanoorlogen halverwege de jaren negentig 263.000 doden vielen, lijkt ijskonijn Kuipers niet te deren. Hij fluit voor de tweede helft. 

21.41 Zowel Ierland als Kroatie hebben zo’n 4,5 miljoen inwoners. De Ieren hebben op muzikaal vlak een bovengemiddelde impact op de wereld gehad met uitblinkers als U2, Van Morrison, Damien Rice en Sinead O’Connor. De Kroaten hebben de sportwereld veel moois gegeven met de skifamilie Kostelic, tennisser Goran Ivanisevic en basketballer Drazen Petrovic. Op acteergebied is het een gelijkspel met Pierce Brosnan versus John Malkovich. Tatjana Simic is het geheime wapen waarmee de Kroaten deze contest nipt winnen, met twee jopen voorsprong.

21.32 Rust. 

21.29 Zo maar 2-1 voor de Kroaten. Jelavic reageert attent op een bal die achter de verdediging valt. Voer voor analisten, spelregelkenners en Roelof Luinge: was dit geen hinderlijk buitenspel?! 

21.27 We gaan richting de rust zonder veel kansen. Ondertussen krijgt Gordon Schildenfeld de prijs uitgereikt voor de speler met de mooiste naam van de avond.

21.22 In de ontwikkeling van het voetbal als artistieke kunstvorm zullen de Ieren verder geen beslissende rol spelen. Hoog en ver zijn de uitgangspunten van het uitgedokterde spelconcept.

21.19 De wedstrijd is in balans. Met als vaardige schakel Modric spelen de Kroaten aanzienlijk voetbal. De Spurs-middenvelder test Given met een strak schot.

21.14 Bjorn Kuipers wordt vandaag geassisteerd door Stephan Zeinstra en Sander van Roekel. Laatsgenoemde is Freeland Finance Professional met als levensmotto Maak je niet druk, alles komt goed. Als Freelance Finance Professional heeft hij natuurlijk makkelijk praten!

21.07 Hoewel het voetbal niet al te best oogt, is het een vermakelijke pot tot nu toe. Given moet zich strekken op een streep van Mandzukic.

21.05 DOELPUNT. Ledger komt bij een hoge voorzet voor Corluka en kopt knap de gelijkmaker binnen: 1-1. 

21.00 De wedstrijd komt iets meer in balans hoewel Kroatie dreigender oogt.

20.56 Vleugelspeler Aiden McGeady is nu al favoriet. De man draagt de voetbalbroek tot net onder de oksel en heeft de looptechniek van John Feskens. Een heuse bezienswaardigheid.

20.55 De Ierse fans zijn weer ongeëvenaard in de ondersteuning van hun ploeg. De sfeer in het stadion is indrukwekkend.

20.52 Ierland moet oppassen niet al vroeg definitief onder de voet gelopen te worden. Kroatie komt tot geraffineerd positiespel.

20.48 GOAL! Kroatie komt op 1-0 door een kopbal die ergens tussen lullig en leep in zit. Mandzukic is de maker, keeper Given ziet er niet heel best uit. 

20.45 We rollen!

20.41 Dit zijn ze dan, de artiesten van vanavond:

Ierland: Given, Ward, Dunne, Ledger, O’Shea, McGeady, Andrews, Whelan, Duff, Keane, Doyle

Kroatië: Pletikosa, Strinic, Simunic, Corluka, Srna, Kranjcar, Dujmovic, Modric, Rakitic, Jelavic, Mandzukic

20.39 Mensen mensen, wedstrijd nummer zes. We zitten lekker in het toernooi en hebben zin in het avondmaal dat Ierland en Kroatie deze zondag opdienen. LIVE LIVE LIVE bent u er bij met ons. Mede namens scheidsrechter Bjorn Kuipers: veel plezier!

Advertenties

3 Reacties op “LIVE LIVE LIVE IERLAND-KROATIE

  1. Het is weer zeer onderhoudend, net als de wedstrijd. Overigens speelt niet Eduardo, maar Jelaviç, al vernoemd in het verslag. Biliç is niet voor niks lid van een rockband, vandaar ws dat k(g)ekke mutsje. Ongetwijfeld tot ongenoegen van de PVV-aanhang, te meer omdat het ook nog een buitenlander is.

  2. Kuipers is veel te lankmoedig in de beoordeling en strafmaat van de overtredingen. Strikt volgens de nieuwe regels was het wellicht geen buitenspel, maar het was zeer onrechtvaardig en iedereen zou vrede hebben gehad met afkeuring wegens profiteren van buitenspelsituatie. Denk dat onze Bjorn, net als Oranje, moet vrezen voor de rest v/h toernooi.

    Maar mooi verslag wederom Maarten!

  3. Nothing compared by Sinead O’ConnOr, waarde scribent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s