LAHMaar KOMÛH… TOCH?!


Afgelopen week begon het dan eindelijk. De Radio 1-luisteraar keek er al geruime tijd reikhalzend naar uit: De Radio 1 Sportzomer, 8 juni t/m 12 augustus elke dag van tien uur in de ochtend tot elf in de avond. “Het nieuws van alle kanten” maakt even plaats voor sportconstanten. En dat is heerlijk. Je zou er spontaan een kilometertje of 2500 naar Charkov voor in de auto gaan zitten. Even weg van het gehijg. Geen boulevardkranten of commerciële voetbalexploitanten, maar voornamelijk eerlijke journalistiekfabrikanten.

Op één of andere manier werkt het arsenaal van presentatoren en commentatoren op de radio een stuk minder op de zenuwen dan dezelfde heren doen op televisie. Tom van ’t Hek moet ook gewoon, vanuit betrekkelijke anonimiteit, vragen stellen in plaats van ze voor een camera beantwoorden. Jack verslaat, weliswaar lekker smeuïg (en daar is Jack in meerdere opzichten niet vies van) wat ie ziet, zonder daarvoor een panel mensen met niet verrassende meningen voor te hoeven raadplegen. Jurgen van den Berg heeft best een fijne stem en zelfs bij Tijs van den Brink heb ik nu geen last van de gewoonlijke zapreflex.

Gisteren mocht Jan Mulder iets na half zes zijn visie op de wedstrijd tegen Joachim’s Löwen geven. Belangrijkste man volgens Jan: Philipp Lahm. Mulder gaf toe dat Philipp op het eerste gezicht beschikt over het charisma van een afdruiprekje, maar vindt hem in werkelijkheid een intrigantje en een killer met babyface. Dank je wel Jan! Je sprak uitstekende teksten. We zagen het met z’n allen even helemaal niet meer zitten, maar nu we weten dat Lahm de man is voor wie we moeten uitkijken, kunnen we weer fier met de neus in de wind lopen. Lahmaar komuh… Ja tóch Arjen?!

– De Radio 1-banner komt, zoals het hoort, van www.radio1.nl

Advertenties

2 Reacties op “LAHMaar KOMÛH… TOCH?!

  1. Inderdaad opmerkelijk hoe goed radio te verteren is in vergelijking met tv als het om voetbal gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s