LIVE LIVE LIVE POLEN-RUSLAND

22.36 Die winst komt er niet: 1-1. Een onderhoudende wedstrijd zonder feitelijke en eigenlijk ook zonder morele winnaar. Hier is het schluss, heel graag tot een volgende keer!

22.34 Rusland zit er doorheen, de Polen gaan voor de winst.

22.30 Vandaag in 1811 valt de grote Napoleon Rusland binnen met een bloedige slag bij Borodino. Kunnen de Polen de kleine Napoleon nog een slag toedienen?

22.25 We enteren de slotfase, met wissels over en weer. Bij de Polen komt Matuschyk voor Polanski.

22.20 Bij het Meldpunt Midden- en Oosteuropeanen van de PVV is het ondertussen rustig. Alle stucadoors, aspergestekers, bollenpellers en hoeren zitten natuurlijk in hun caravan voor de TV.

22.18 De MOE-landers hebben de geest. Houdt Advocaats ploeg stand?

22.13 De Polen zitten prima in de wedstrijd. Gesteund door een kolkende arena zijn ze op zoek naar een voorsprong. Malafeev redt met de voeten.

22.09 De Anderlecht-Pool Wasilevski kennen we nog van de doodschop van Axel Witsel. Resultaat: een scheenbeen overeenkomstig het Rusland van begin jaren ’90. Uiteengereten, versplinterd en bloederig.

22.03 Dick Advocaat zit zich ongetwijfeld op te winden op de bank. Met efficient gebruik van de ruimtes had z’n team de wedstrijd al in de tas kunnen hebben. Nu moeten de Russen nog vol aan de bak.

21.59 GOAL!!! Polen maakt gelijk door een magistrale pegel van Jakub Blaszczykowski: 1-1.

21.53 Het veld ligt open en de contouren van een zeer aantrekkelijke tweede helft tekenen zich af. Malafeev duikt met leeuwenmoed een kans van de voeten van Lewandowski.

21.49 Polen komt meteen goed uit de startblokken. Lewandowski krijgt een aardige kans terwijl een kopbal van Bonisch geen doel treft.

21.46 Dat in Syrie de derde massamoord in een week plaats vindt onder de ogen van de internationale gemeenschap, zegt Wolfgang Stark niet bijster veel. Hij fluit voor de tweede helft.

21.42 12 juni is de dag van de oprichting van PEC Zwolle (1912), de gevangneming van Nelson Mandela (1964) en de start van het presidentschap van Boris Jeltsin (1991). Ook is het vandaag de verjaardag van Wilbert Gieske. In de rol van Robert Alberts (de broer van Jef) had hij het in Goede Tijden Slechte Tijden maar druk met allerhande intriges rondom Hotel De Rozenboom. Met welke tactische vondst Dick Advocaat z’n goede tijden voort gaat laten duren, zien we bij het begin van de tweede helft.

21.32 Rust!

21.27 De Polen proberen zich te herpakken maar spelen net een tandje te slordig om echt voor gevaar te zorgen. Rusland loert op verdubbeling van de voorsprong.

21.23 GOAL!!! Op een indraaiende voorzet van Arshavin kroont Dzagoev zich met het hoofd tot tijdelijk topscorer (3 goals) van het toernooi. 1-0 voor de Russen.

21.20 De wedstrijd is redelijk in balans. De doelmannen Przemysław (7 medeklinkers) Tytoń en Malafeev worden nog niet echt getest.

21.14 In het gulden wapengekletter van het EK, blijft het echt belangrijke voetbalnieuws vaak onderbelicht. Zo werd Willy Boessen vandaag aangesteld als trainer van Fortuna Sittard. Willy, van harte!

21.10 Beide teams spelen lekker combinatievoetbal. Na de voorgeschotelde rotzooi uit de zes uur wedstrijd is het een verademing om naar kijken. Kerzakov en Wasilevksi komen tot ongevaarlijke kopballen.

21.05 De Pool Jakub Blaszczykowski  heeft 10 medeklinkers in z’n achternaam. Waarvoor respect. Naar het uw scribent laat aanzien, moet dit een record zijn op dit EK.

21.02 Polanski staat in buitenspelpositie bij afronding van een knappe aanval van de Polen. Een afgekeurde goal derhalve.

20.59 Het spel gaat rap over en weer. Lewandowski schiet net over, de Polen spelen met vuur bij een onbestrafte tackle op de doorbrekende Kerzhakov.

20.55 Arbiter van de dag is Wolfgang Stark uit Duitsland. Z’n geboorteplaats Landshut is gelegen op de 900 kilometer van Warschau en 2.300 kilometer van Moskou. Z’n neutraliteit lijkt hiermee redelijk gewaarborgd.

20.52 Ook de Polen gaan zich ermee bemoeien. Malafeev redt gelukkig op een kopbal van Bonisch.

20.50 Beide teams tasten rustig af in de openingsfase. De Russen laten de bal al wel weer soepel rondgaan, echte kansen blijven nog uit.

20.45 Ten strijde!

20.42 De volgende kameraden staan klaar voor de volksliederen:

Polen: Tyton, Boensch, Wasilewski, Perquis, Piszczek, Murawski, Polanski, Rybus, Obraniak, Blaszczykowski, Lewandowski

Rusland: Malafeev, Shirkov, Berezoutski, Ignashevitch, Anyukov, Zyryanov, Denisov, Shirokov, Arshavin, Kerzhakov, Dzagoev

20.40 Waarde voetbalfans. Daar zijn we weer. Polen-Rusland is het pakket dat de postbode vanavond door de brievenbus propt. U bent er alhier LIVE LIVE LIVE bij. Veel plezier!

Advertenties

2 Reacties op “LIVE LIVE LIVE POLEN-RUSLAND

  1. Kan er worden uitgezocht of Polanksi, de regisseur van de Polen, familie is van? Dan is de link naar Sharon Tate en Charles Manson snel gelegd.

  2. Ik tel er maar 10 bij je weet wel.. Maar ook niet mis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s