LIVE LIVE LIVE ITALIE-KROATIE

19.53 Webb vindt het mooi geweest. Theo ook. Tot een volgende keer!

19.50 Mandzukic wordt behandeld aan een blessure. Een pauzeitem.

19.48 Beide teams lijken het wel best te vinden. Er komen 5 minuten bij.

19.42 Vandaag in 1834 vond Isaac Fischer het schuurpapier uit. Vandaag in 1934 zag Mieke Telkamp het levenslicht. Haar evergreen Waarheen Waarvoor kan bij thuiskomst van het Nederlands elftal weer eens worden afgestoft.

19.38 Nog 10 minuten. De wedstrijd kan nog alle kanten op. Veel gevaar voor de doelen is er echter niet.

19.35 In de Group of Debt spelen vanavond Spanje en Ierland ook nog tegen elkaar. Op de wereldwijde ranglijst van landen met de grootste staatsschuld (t.o.v. BNP) leidt Italie (8e plaats) voor Ierland (11e), Spanje (32e) en Kroatie (45e). Niet schrikken, Nederland staat op de 27e plaats.

19.30 Een interessante situatie doet zich voor. De Italianen moeten gezien de resultaten in de eerste wedstrijdronde voor de winst spelen. De Kroaten eigenlijk ook.

19.28 GOAL!!! Mandzukic schiet raak als Chiellini bij een hoge voorzet onder de bal door gaat: 1-1!

19.25 Halverwege de tweede helft zitten we op de Italiaanse toer. Goed verdedigend wordt de 1-0 voorsprong door de laarsbewoners gekoesterd. Di Natale komt voor Balotelli.

19.20 Aan de Kroatische kust ligt Dalmatië. De welbekende witte honden met zwarte stippen kwamen met 101 tegelijk. Geheel bij toeval is dit hetzelfde getal als het opgetelde IQ van de Italiaanse voorhoede.

19.18 De eerste aanvallende actie van de Italianen na rust. Balotelli schiet graniethard over.

19.12 Diverse corners worden afgedwongen door de roodwitgeblokten. Echt gevaarlijk wil het nog niet worden.

19.06 De Kroaten hebben de thee goed verteerd. Modric schiet over.

19.03 Dat Benito Mussolini in WOII een lijstverbinding aanging met de Duitse nazi’s deert Howard Webb geenszins. Hij is niet zo van de principes en fluit voor de tweede helft.

18.58 De wedstrijd wordt gespeeld in Poznan. Naast een samenwerking met Hannover en Brno heeft Poznan ook een stedenband met Assen. In datzelfde Assen werd vandaag de transfer bekend van Theo Hoogeveen van eersteklasser LTC naar hoofdklasser Hoogeveen. Theo heten en voetballen bij een club die je achternaam draagt, het zal niet veel mensen gegeven zijn.

18.46 RUST!

18.44 We gaan richting de rust. De Kroaten moeten oppassen niet nu al tegen een vorentscheidung aan te lopen.

18.40 DOELPUNT!!! Pirlo krult een vrije trap in de korte hoek buiten bereik van Pletikosa.

18.38 Een trits kansen voor de Italianen. Pletikosa stopt Marchisio tot 2x toe. Op de verjaardag van Frits van Turenhout zal deze nul-nul zo niet lang op het scorebord blijven.

18.35 Italië en Kroatië worden slechts gescheiden door de Adriatische zee. Voor 250 euro koopt u een retourtje Ancona-Split. Blue Line is de reder van dienst.

18.32 De wedstrijd golft lekker heen en weer. Italie is iets dreigender, Cassano schiet voorlangs.

18.26 De wedstrijd staat onder leiding van Howard Webb, een van de bekendste scheidsrechters van z’n generatie. Uw scribent is geen fan. Hij heeft opvallend vaak grote (negatieve) invloed op het wedstrijdverloop. Zie o.a. de WK-finale.

18.22 Ook Kroatie drukt de neus aan het venster. Jelavic heeft de bal bij de eerste paal voor het intikken maar mist het leer volledig.

18.16 Italië komt beter uit de startblokken. Met name Balotelli is dreigend in de openingsfase.

18.11 Marchisio vuurt maar net over de kruising. Een prachtpegel.

18.10 De Italiaanse coach Prandelli heeft voorin weer gekozen voor Cassano en Balotelli. Het totale IQ van z’n voorhoede tikt daarmee nauwelijks de 100+ aan. Voetballen kunnen les enfants terribles echter wel.

18.04 Het aftasten is in volle gang. Italië komt tot de eerste doelpoging: Balotelli schiet uit de draai een meter naast.

18.00 VOETBALLEN!! VOETBALLEN!!

17.58 De teams van vanavond:

Italië: Buffon, Bonucci, De Rossi, Chiellini, Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta, Giaccherini, Cassano, Balotelli

Kroatië: Pletikosa, Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic, Rakitic, Vukojevic, Modric, Perisic, Jelavic, Mandzukic

17.55 Herpakken mensen, dat is wat ons te doen staat. Geen keus, Koning Voetbal wacht op niemand. Vanavond is Italië-Kroatië de boodschappenmand die de SRV-man aan het begin van het tuinpad neerzet. Een cadeautje dat de geknakte voetbalziel hopelijk zal zalven. Veel plezier!

Advertenties

Een Reactie op “LIVE LIVE LIVE ITALIE-KROATIE

  1. Waarheen? Waarvoor? Niks te Studio Sportzomeren, weg met VI Oranje! Voetblahs’ LIVEBLOG is de hit van deze sportzomer tot dusver!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s