WEEKENDPOST: Jezelf in de wielen rijden

Na Wesley heeft nu ook Gregory van der Wiel zijn excuses aangeboden aan het Nederlandse volk. Tenenkrommend! Wij zitten helemaal niet te wachten op smeekbeden en verontschuldigingen. Strijd, inzet, passie, dat verwacht het Oranje legioen. Maar het motto ‘alleen een piepend wiel krijgt olie’, moet Greg hebben doen besluiten deze sorry te plaatsen op zijn PR-site. Bij het lezen van zijn boodschap kreeg ik een gevoel van medelijden.

Waarom moet een 24-jarige voetballer een eigen blog bijhouden om zo nu en dan berichten te delen met zijn fans? Die berichten schrijft hij echt niet zelf. Maar er moet geld worden verdiend aan het merk Gregory van der Wiel. En dus heeft zijn manager bepaald dat hij zo nu en dan een gevoel  of diepere gedachte moet delen met zijn fans. Natuurlijk is het leuk om als voetballiefhebber iets mee te krijgen van de beleving tijdens een EK. Maar daar is Twitter voor opgezet. Met een website vol PR-prietpraat steek je een spaak in je eigen wiel. Loop je kans onrust te creëren en door al deze bijzaken de pure focus op het voetbal te verliezen. Kortom: het heeft geen enkele waarde, het voegt niks toe.  Greg hoopt slechts, in het kielzog van Sneijder en Van der Vaart, om met zijn vriendin Maxine Ashley de Wit het nieuwe glamourstel van voetbalminnend Nederland te worden! En denkt dat deze poespas hem daarbij op weg helpt.

“Auschwitz is probably one of the worst places in European history”. Ja natuurlijk, dat weet iedereen die op school een beetje heeft opgelet. “One thing I learnt yesterday is that negativity and sad things can be a motivation to do even better”. Als we het al snappen, op het veld zien we er maar bedroevend weinig van terug.

Toegegeven, het is makkelijk bloggen achter- en van veraf. Feit blijft wel dat Gregory van der Wiel deze zomer een transfer moet verdienen. Na 3 jaar een vaste waarde in Ajax 1 te zijn geweest, is hij toe aan een nieuwe club. En met Ricardo van Rhijn als opvolger, dreigt hij het vijfde wiel aan de wagen te worden. Voor een speler met zijn kwaliteiten zou dat een blamage zijn. Laat ons hopen dat hij tegen Portugal weer ouderwets gaat opstomen aan de rechterflank. En dat er een prachtige club komt waar hij zich verder kan ontwikkelen. Dát is het allerbeste voor het merk Gregory van der Wiel, dan is het echte spel weer op de wagen.

Ps. De geciteerde tekst in cursief is afkomstig van gregoryvanderwiel.com en de foto van AT5.nl.

Advertenties

2 Reacties op “WEEKENDPOST: Jezelf in de wielen rijden

 1. Ach, Gregory heeft duidelijk het wiel niet uitgevonden. Heeft wel stevig het wereldrecord terug- en breed spelen in handen(voeten). En laten we vooral de schone schijntrap niet vergeten.

 2. Wiel wordt resevewiel als hij nog even zo doorgaat.
  Zijn ontwikkeling staat stil, tenminste op voetbalgebied.
  Het is een van de zwakste spelers van oranje en dat wil wat zeggen.
  IN zijn uitlatingen en gedrag is die jongen uiterst simpel. gewoon een hele domme jongen.
  Maar als je ook geen stappen wilt maken, kom je niet verder.
  Ik denk dat hij blij mag zijn met zijn Ajax-plek.
  Maar in oranje zag ik liever een andere back.
  Wiel wordt dan reservewiel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s