LIVE LIVE LIVE Italie-Ierland en Spanje-Kroatie

22.39 En dat is nu. Spanje en Italie zijn door, respect voor de Kroaten, de Ieren kunnen (terug) naar de kroeg. Tot een volgende keer!

22.37 De situatie is ingewikkeld met de opties bij verschillende tussenstanden. We zullen u er niet mee vermoeien maar gewoon hopen op de eindsignalen. Dan weten we alles.

22.33 GOAL!!! Italie komt op 2-0 via een half vallende omhaalvolley van Balotelli. Een prachtgoal.

22.32 Als de tussenstanden zo blijven, speelt Nederland aanstaande donderdag tegen Ierland om de 15e en de 16e plaats op dit EK. Gezien een aantal schorsingen bij Ierland liggen er mogelijkheden voor de equipe van Van Marwijk.

22.30 GOAL!!! Spanje scoort via Navas op aangeven van Iniesta.

22.28 De ruimtes op het veld bij Spanje-Kroatie zijn monumentaal groot. Corluka kopt – zwaar gehinderd –  net voorlangs.

22.25 “Het leven is een hachelijke onderneming; ik heb besloten het door te brengen met erover na te denken”. Aldus Arthur Schopenhauer, kind van Gdansk, speelstad van vanavond. Veel nadenken zit er voor de Kroaten niet meer in vanavond. Het is de dood of de gladiolen!

22.22 Buffon redt met moeite op een vrije trap van Andrews. De Ieren proberen hun blazoen op te poetsen. Ondertussen redt Casillas op een pegel van Perisic.

22.19 Nog een kwartier te spelen. Drie landen vinden het wel best zo, alleen de Kroaten vinden het een status-quo van niets. Kunnen ze de Spanjaarden nog pijn doen?

22.14 Ondertussen is er op ieder werelddeel een stad die Rome heet. Opdat u het weet.

22.12 Italie koestert ondertussen de voorsprong en trekt gedoseerd naar voren. Pirlo schiet een vrije trap bijkans het stadion uit.

22.09 De Kroatische coach Bilic gooit ‘m al vroeg in de alles-of-niets modus. Bij een dubbele wissel komen Jelavic en Perisic.

22.03 Spanje moet nu echt gaan oppassen. Rakitic kopt alleen voor Casillas slecht in en vergeet zo z’n team op voorsprong te brengen.

21.59 18 juni is in de Gregoriaanse kalender de 169ste dag van het jaar. Stijn Vreven gaat liever voor de Maya-kalender. Hij zit in z’n wigwam te wachten tot op 21 december de wereld vergaat.

21.54 De Spanjaarden spelen met vuur. Ze spelen niet bijster geinspireerd terwijl Kroatie ze met 1 doelpunt uit het toernooi kan schieten. Je zou er bijna op hopen bij dit arrogante geschuif.

21.52 De Italianen laten er geen gras over groeien en gaan hard op weg naar de 2-0. Er wordt maar weer eens een schot van de Ierse lijn gehaald, dit keer van Di Natale.

21.48 Dat Turkije in 1915 ongeveer een miljoen Armenen liet verdwijnen, vindt Cakir geen issue meer. Omdat ook voor Wolfgang Stark genocide ‘iets van vroeger’ is, zijn we weer begonnen op de beide velden.

21.38 Rechtsback bij de Kroaten is Demagoj Vida. Sinds z’n dubieuze rol bij de 1-7 nederlaag van Dynamo Zagreb tegen Olympique Lyon staat bij hij bekend als de knipoogkroaat. In de strijd om het mooiste neologisme van het jaar had hij in 2011 onder andere concurrentie van de betaalpolitie, oepsbeleid, rentesocialisme, luierstaat, foefelakkoord, dictatordilemma, verpaarding, dakboerin, miserietaks, heggenruzie, zadelklever, struikelmat, kluifrotonde, tasjeshond, beyoncévlieg, ballonlening, ludodiversiteit en containerduiken. Uiteindelijk werd wildbreien de afgetekende winnaar. De initiatiefloos tikkende Spanjaarden breien er vanavond helaas ook in het wilde weg op los.

21.32 We gaan aan de dubbelfris.

21.28 We feliciteren vandaag de jarigen Fabio Capello, Hennie Huisman, Stijn Vreven en Jason Macateer. Laatstgenoemde Ier zorgde met z’n doelpunt in de kwalificatie voor het WK in 2002 voor de laatste afwezigheid van Nederland op een groot toernooi. Een cynicus zal zeggen dat z’n opvolger niet lang op zich gaat laten wachten.

21.22 Waarvan akte. GOAL! Cassano propt de bal net achter de lijn uit een corner van Pirlo. 1-0 voor Italie.

21.21 Weer halen de Ieren een bal van de lijn, dit keer door O’Shea. Dit blijft niet lang 0-0.

21.18 Cakir wijst terecht een penalty-claim van de Italianen van de hand. St.Ledger blokt de bal op de lijn met de borst.

21.13 Ook de Kroaten drukken de neus aan het venster met schoten van Pranjic en Mandzukic. Echt gevaarlijk wordt het nog niet.

21.09 Weinig nieuws aan het front met een dubbele 0-0. Torres schiet op de benen van Pletikosa.

21.04 Vandaag werd bekend dat bij instellingen voor Geestelijke Gezondheidszorg 1/3 van de bedden zal verdwijnen. Dat dit ook invloed gaat hebben op de woonsituatie van de heren Cassano en Ballotelli laat zich raden.

21.00 Van de gevreesde salonremise lijkt in Gdansk geen sprake. De Spanjaarden zijn geduldig op zoek naar een voorsprong.

20.57 De Ieren starten niet slecht. Zojuist speelden ze 4x achter elkaar de bal naar de juiste kleur. Volgens de statistische afdeling van de NOS was op basis van 50% van de openingswedstrijden de kans hierop een kleine 23%. Dat kan dus nog wat worden vanavond!

20.50 Het eerste acties op doel zijn genoteerd. De Rossi schiet naast, Torres kopt de bal richtingsloos over.

20.45 De heren Stark en Cakir blazen de boel op gang.

20.43 Uw 44 acteurs van deze maandagavond:

Italie-Ierland

Italië: Buffon; Bonucci, Barzagli, Chiellini; Maggio, Marchisio, Pirlo, De Rossi, Balzaretti; Di Natale en Cassano.

Ierland: Given; St Ledger, Ward, O’Shea, Dunne; Whelan, McGeady, Andrews; Duff, Doyle en Keane.

Kroatie-Spanje

Kroatië: Pletikosa; Strinic, Corluka, Schildenfeld, Vida; Pranjic, Rakitic, Vukojevic, Modric, Srna; Mandžukic.

Spanje: Casillas; Piqué, Ramos, Arbeloa, Alba; Iniesta, Xavi, Alonso, Busquets, Silva; Torres.

20.40 Oeioeioeioei, mensen. Wat lijkt het al weer lang geleden, dat perspectiefloos gepruts van Oranje. Het chagrijn is hier lang en breed over de heg: we gaan weer lekker voetballen kijken vanavond! Met een wereldprimeur, een allesomvattend dubbelverslag van de totaalsituatie in poule C. Veel plezier!

Advertenties

Een Reactie op “LIVE LIVE LIVE Italie-Ierland en Spanje-Kroatie

  1. Bedankt Maarten217! Het is telkens weer een waar genoegen om live te worden voorzien van de educatieve, behartenswaardige en hilarische informatie over en rondom het wedstrijdgebeuren. En laten we hopen dat we die alleszins verdienstelijke 15e plek behalen, dan is het allemaal niet voor niets geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s