SPORT IN BEELD: WAT JE NIET ZIET, BESTAAT NIET!

Op dit EK worden we collectief voor gek gehouden. Jogi Löw die spontaan een ballenjongen laat schrikken? Nee hoor, was al vóór de wedstrijd opgenomen. Sterker nog, de jongen stond netjes op het door de UEFA aangegeven kruis zodat de camera’s het precies konden vangen. Maar wat ze in beelden móeten vangen… Al die lekkere wijven in de stadions? Iedere wedstrijd vult de UEFA een kleiner stadion met Zweedse schonen en Italiaanse Bella’s. En af en toe bij een saai moment brengen ze die in beeld. Want een rood-wit geschminkte dame kan Deens, Pools, Tsjechisch, Russisch en als ze rood haar heeft zelfs Engels zijn!

Loesje NLw0511_17De bond wil een goednieuwsshow. Dus zien we sommige dingen niet en het wordt erger. Want voetbal is een sport met respect hoog in het vaandel. Bij Arjen Robben ging de regie de fout in. Je zag hem niet roepen, maar hoorde het wel. Daarom overweegt de UEFA het volgende EK zonder geluid uit te zenden of begeleid door mooie Sovjetmuziek. Maar door het gedrag van Mario Balotelli en Nicklas Bendtner na hun goal overweegt de UEFA ook geen doelpuntenmakers meer in beeld te brengen.

Vervolgens gaat de UEFA ook tatoeages verbieden. Want er schijnen spelers te zijn die de naam van een sponsor op hun huid willen zetten. Van der Wiel moet straks dus met lange mouwen te spelen. Spelers met Swoosh in hun haar worden geschorst of kaal geschoren. Scott Parker mag bij een volgend toernooi niet meer met zijn naam op zijn rug spelen omdat de officiële pennenleverancier dat niet goed vindt.

De sponsors en moraalridders moeten tevreden blijven, spontaniteit past dan niet. Daarom heeft Michel Platini John de Mol gecontracteerd. Hij gaat het EK 2016 produceren. De UEFA wil daar namelijk een mooi toernooi van maken met emotie en alleen maar brave spelers. De schrijvers van Goede Tijden Slechte Tijden zijn al bezig met een mooi plot inclusief cliffhangers in Groep B. Want het EK vindt plaats in het land van de UEFA-baas en die wil een mooi plaatje. Dus geen sluikreclame, geen spelers die schelden op hun coach. Nee, mooie wedstrijden, zonder spreekkoren, met uiteraard Frankrijk als winnaar. Want uiteindelijk draait het allemaal om de sport.

– De mening over censuur komt uiteraard bij http://www.loesje.nl vandaan.
– Het ergste van censuur komt van http://www.spitsnieuws.nl

Advertenties

Een Reactie op “SPORT IN BEELD: WAT JE NIET ZIET, BESTAAT NIET!

  1. Beeldschone column. 🙂 Ach, het beeld is al lang niet meer schoon dwz wordt gemanipuleerd, vercommercialiseerd en gecorrumpeerd. Ipv het goede voorbeeld te geven is de UEFA het toonbeeld van selectieve maatregelen, conservatisme en eigenwaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s