GAAT KLAAS CLARENCE ACHTERNA?

Langzamerhand wordt de post-EK-selectie bekend en sneuvelen er wat namen door de totale mislukking. Dat Mathijsen en Van Bommel na dit toernooi niet meer terugkomen, is logisch gezien hun leeftijd. Kuijt en Boulahrouz vervangen, valt ook te begrijpen. De laatste speelde nauwelijks, dus kun je beter een jongen met potentie meenemen als stand-in. Maar het is opvallend dat ook de namen van Van der Vaart, Heitinga en Huntelaar worden genoemd. De reputatie van deze drie wordt in krap twee weken tijd volledig de vernieling in geholpen en dat is vooral voor de carrière van de laatste dodelijk.

Want voor Jong Oranje’s gedeeld topscorer aller tijden dreigt een interlandcarrière zoals die van Clarence Seedorf. Net als Clarence was, is Huntelaar onbetwist bij zijn club. Hij werd zelfs topscorer van Duitsland. Verschil is wel dat Klaas-Jan mislukte bij Real Madrid en AC Milan, terwijl Seedorf bij al zijn clubs een grote meneer was. Wat dat betreft staat Huntelaar een treetje lager, maar in Oranje heeft Klaas Vaak een dikke streep voor op Clarence omdat hij met zijn doelpuntengemiddelde een stevige stempel drukt op het resultaat. Overeenkomst is dat beiden nooit onomstreden zijn (geweest) bij het nationale elftal.

Toch is er een belangrijk verschil. De jongste oud-Ajacied heeft namelijk tot nu toe de publieke opinie mee. Voor die andere gold dat niet. Het hele land was klaar met hem vanwege de eigenwijze houding waarmee hij zijn plek opeiste en zelf vorm wilde geven. Voor straf ging zijn interlandcarrière op de schop. Want Clarence is geen Pirlo. Een hele rits aan prijzen later heeft het publiek Mister Champions League leren waarderen en wordt hij geprezen om zijn prijzenkast. Benieuwd hoe dit zich bij de andere oud-Milanees gaat ontwikkelen. Meer en meer wordt erop gespeculeerd dat hij zich als een vervelend ventje heeft gedragen en dat is dan niet bepaald handig getimed. Want de internationals staan er toch al niet te best op en de term verwende nesten is al een paar keer gevallen. Zoals het er nu naar uitziet blijft Van Marwijk bondscoach tot 2016 en wil hij zonder Huntelaar verder. Na dat EK is The Hunter bijna 33 en dus vraag ik me af: gaat Klaas-Jan Clarence achterna?

Clarence en Klaas-Jan in Oranje komen van http://www.ajax.nl

Advertenties

Een Reactie op “GAAT KLAAS CLARENCE ACHTERNA?

  1. Het kan er bij mij maar niet in dat Klaas een dubieuze rol als wordt beweerd heeft gespeeld. Wel kan het zo zijn dat hij zich unfair behandeld heeft gevoeld en daar iets van gezegd heeft. De zwartepiet is echter al toebedeeld, waar rook is, is vuur, enz enz. Ik ben erg benieuwd naar zijn eigen verhaal en dat van de bondscoach cq Kees Jansma. Die laatste moet maar eens openheid van zaken geven en niet wachten tot hij weer een lucratief boek kan schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s