LIVE LIVE LIVE SPANJE-ITALIE

22.35 Dat was ‘m dan. Bij het schrijven van geschiedenis hoort een galavoorstelling waarmee hulde aan de Spanjaarden. Italië gaf het toernooi kleur maar werd nu toch wel afgeschminkt. Hier reiken we de prijzen uit. Een prettige zomer voor u allen!

22.31 4-0! Complimenten aan Fernando Torres voor z’n aflegger op de ingevallen Mata.

22.27 KLAAR, OVER, UIT! Fernando Torres maakt het af op een pass van Xavi: 3-0.

22.22 De ruimtes op het veld zijn zo groot dat zelfs Andre Kuipers er zenuwachtig van zou worden. Jordi Alba blijft ondertussen gelijk een Sojoez-raket de zijlijn bestrijken.

22.18 Spanje lijkt de Italianen te sparen door heel gedoseerd door te voetballen. Fabregas verlaat het veld voor Fernando Torres.

22.14 Het uitvallen van Motta doet de wedstrijd geen goed. Een nabije Oosterbuur omschrijft de ontstane situatie treffend: die Luft ist raus.

22.11 De vorige EK-finales werden beslist door respectievelijk Harry Charisteas en Fernando Torres. Het vervolg van beider carriëres laat zich omschrijven als een treurige puinbak. In die zin vreest valt er te vrezen voor de komende jaren van David Silva en Jordi Alba.

22.05 De Spanjaarden weigeren de trekker over te halen. Toch lijkt de wedstrijd te worden beslist. Motta – net ingevallen als derde wissel – valt uit met panne aan de hamstring. De Italianen moeten nog een half uur verder met 10 man.

22.00 Voor een finale is het een zeldzaam spektakel. De Spanjaarden spelen schitterend terwijl ook de Italianen zich goed verweren. Het is een waar voetbalfeest!

21.54 Di Natale stuit op Casillas na een briljante steekpass van Montolivo.

21.50 Ook na de rust gaat de gashendel weer vol open. Di Natale kopt net over, Fabregas schiet naast en soleert kort later maar net vruchteloos door de Italiaanse zestien alwaar Bonucci ook nog – ongezien door Proenca – hands maakt.

21.45 Dat Portugal en Spanje ten tijde van de kolonisatie een wedstrijdje deden in het leegroven en uitmoorden van respectievelijk Brazilië en Argentinië, kan Proenca gematigd boeien. Hij fluit voor helft nummer twee.

21.40 1 juli is historisch gezien een belangrijke dag bij de oprichting van voetbalclubs. Zo zagen Avenir Beggen (1915) FC Twente (1965), Fortuna Sittard (1968), Marianne Weber (1955) en FC Utrecht (1970) het licht op deze dag. In hetzelfde Utrecht worden de  gemeentes Jutphaas en Vreeswijk in 1971 samengevoegd tot Nieuwegein. Datzelfde Nieuwegein is de woonplaats van Rob de Wit, de speler die erbij was toen het Nederlands Elftal in 1986 het WK niet haalde. In 2002 gebeurde dit onder Louis van Gaal als enige keer weer sindsdien. Omdat uw holistisch scribent gelooft in verbanden en samenhang, wordt laatstgenoemde binnenkort gepresenteerd als nieuwe bondscoach.

21.33 RUST!

21.28 GOAL!!!! Het woord splijtend is uitgevonden voor de pass waarmee Xavi Jordi Alba op pad stuurt. Z’n Gareth Baleiaanse rush rond hij af met een bekeken schuiver: 2-0.

21.27 De wave gaat door het stadion. Tegen de klok in nochtans terwijl met de klok mee bij de wave toch gebruikelijker is.

21.24 Vandaag feliciteren we Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooij. Sherif Ekramy is ook jarig. Net als Kraantje Pappie, die kunt u vanavond dus vinden in de bar, de disco of de club.

21.18 Cassano – natuurlijk in z’n wiek geschoten door het onderstaande – levert een giftige pegel van afstand af. Weer staat Casillas pal.

21.16 Het is weer genieten als Antonio Cassano close-up in beeld komt. Z’n oogopslag verraadt beperkte verstandelijke vermogens en verklaart direct waarom de man er nooit in geslaagd een fles Clearasil op de kop te tikken. Op een knappe pass van De Rossi vindt hij Casillas op z’n weg.

21.10 Het is een heerlijke opening van de wedstrijd. Casillas komt goed weg bij een aantal corners terwijl ook Spanje blijft loeren op de aanval. De Italianen laten een veer als Chiëllini uitvalt, Balzaretti komt erin.

21.05 Leidsman van de dag is de Portugees Proenca. De financieel adviseur uit Lissabon is non-arbitrair de eindbaas van dit voetbalseizoen. Voor deze EK-finale floot hij eerder al de finale van Champions League.

21.02 GOAL!!!! De Spanjaarden op voorsprong na een toveraanval. Via Iniësta, lepelt Fabregas de bal op het hoofd van Silva die vlotjes de bovenhoek vindt: 1-0!

20.57 De Spanjaarden tikken vrolijk verder richting het eerste doelpunt. Xavi komt met de volgende beschieting, dit keer net over.

20.54 Spanje opent sterk. Ramos kopt over als belangrijkste wapenfeit.

20.50 De eerste balomwentelingen verlopen als verwacht. Spanje tikt zich ten aanval, Italië ook maar iets stroever en Xabi Alonso deelt weer eens een zeer onsympathieke tik uit, terwijl hij vol onschuld rond kijkt. Abate is het slachtoffer.

20.45 ITALIA, ITALIA!!!!

20.43 De opstellingen:

Spanje: Casillas, Alba, Ramos, Piqué, Arbeloa, Alonso, Busquets, Xavi, Iniësta, Torres, Fabregas

Italië: Buffon, Ciellini, Barzagli, Bonucci, Abate, De Rossi, Pirlo, Marchisio, Montolivio, Cassano, Balotelli

20.40 Morgen is het tijd voor de kater mensen. Dan komen we er na vier weken volksvermaak achter dat driekwart van onze soevereiniteit naar Europa is verdwenen, de staatsschuld is opgelopen tot  boven de 400 miljard en dat de SP de grootste partij van het land is. Maar tot die tijd nog even verstand op nul en finale kijken. Veel plezier!

Advertenties

Een Reactie op “LIVE LIVE LIVE SPANJE-ITALIE

  1. Nu geloof ik niet dat er sprake is van een oprichting als je het over fusieclubs hebt. Een bestuurlijke beslissing is toch iets anders. Maar dit ter zijde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s