DE CHARKOV-COALITIE EN HET BONDSCOACHREFERENDUM


Normaliter is politiek Den Haag niet echt een lichtend voorbeeld voor sportbeoefenaars, laat staan voor ons voetballers. Men kiest vaak voor het woord in plaats van de daad en prefereert het pak plus stropdas boven slof en ouwe schoen. Maar recentelijk bleek de politiek ineens aan daadkracht te hebben gewonnen. Binnen een week was er samenwerking, lag er een plan en was het vertrouwen van burger en buitenlui weer enigszins hersteld. Inmiddels is de glans van de FC Kunduz (© Wilders) wat verdwenen, maar er komen dan ook verkiezingen aan die een definitieve richting zullen bepalen.

Op voetbalgebied is er iets vergelijkbaars aan de hand. Na het klappen van de gedoogcoalitie SpelersgroepVan MarwijkKNVB is er sprake van een machtsvacuüm en tanend vertrouwen van het volk. Bovendien is er haast geboden met niet alleen een vriendschappelijk en kwalificatiepotje in het verschiet, maar ook een dreigende implosie van de onderlinge verhoudingen. Kortom: er moet over eigen schaduwen heen worden gesprongen, in het landsbelang worden opgetreden en een daad worden gesteld!

Daarom pleiten wij voor het volgende scenario. Volgende week presenteert de Charkov-coalitie bestaande uit Louis van Gaal, Co Adriaanse, Frank Rijkaard en Guus Hiddink (Ruud Gullit pullde een Samsonnetje) de 23-koppige selectie én basiself voor de twee komende interlands. In augustus begint de campagne waarbij genoemde heren plus alle zelfbenoemde kandidaten de amateurvelden afgaan om zieltjes te winnen voor hun kandidatuur. Begin september zijn er twee debatten bij respectievelijk Studio Voetbal en Voetbal International. Op 12 september 2012 kiest Nederland naast de minister-president haar nieuwe bondscoach, via een bindend referendum. En in 2014 worden we wereldkampioen.

Advertenties

2 Reacties op “DE CHARKOV-COALITIE EN HET BONDSCOACHREFERENDUM

  1. Ik stel voor dat het volk iedere wedstrijd de bondscoach mag bepalen. Dus niet heel ouderwets één bondscoach maar juist iedere keer mogelijk een ander. We kiezen er toch ook voor dat het Nederlands elftal uit de beste spelers van dat moment moet bestaan, waarom geldt dat dan niet voor de coach. Daarbij snoer je alle criticasters de mond omdat de selectie en bondscoach democratisch gekozen zijn.
    Uiteraard worden de spelers ook door het volk gekozen waarvoor per linie een maximaal aantal spelers geselecteerd mag worden. Soort teammanager alleen dan in het echt. Daarbij kan ook het systeem door het volk worden gekozen. Alleen op deze manier maken we oranje weer van het volk!

  2. Allemaal leuk allemaal, maar de volgende wereldkampioen is nu al bekend. Dus daar hoeven we het niet voor te doen. Brazilië moet zich revancheren voor Zuid-Afrika (want het volk daar vindt dat ze uitermate slecht gepresteerd hebben in 2010), en speelt in eigen land. Rara: Wie zou het WK 2014 toch winnen? Ik zou er niet al te lang mee wachten, als je er nu een tientje op zet krijg je er meer voor terug dan wanneer je dat pas in mei 2014 doet.

    Maar in navolging van Balgevoel van Menno Pot pleit ik voor Fritz Korbach als bondscoach. Kan me niet schelen dat-ie dood is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s