EEN NEGATIEF VOETBALREISADVIES

Voetballand Letland kennen we als het gewezen kanonnenvoer voor Oranje op het EK 2004. De ekte ekte kenners lepelen de naam van vedette Maris Verpakovskis op zonder Wiki, maar bij ons ging er zelfs na raadpleging geen belletje rinkelen. Een bezoek aan het Skonto Stadion voedt de gedachte dat voetbal laag in de sportieve hiërarchie staat. Omgerekend één eurootje  betaal je voor een kaartje voor de wedstrijd van ’s lands koploper Skonto Riga tegen middenmoter FK Jelgava. Een toegewezen plaats is er niet. Dat is ook niet nodig blijkt bij binnenkomst in het stadion. Nog geen tweehonderd supporters tellen we in een arena die ruim 8.000 man kan herbergen. De tribune aan de overzijde van het stadion blijft negentig minuten leeg.
Afgezien van een tiental fanatieke supporters met fakkels en liederen, is er niets op de tribunes dat uitstraalt dat we hier met een profclub, laat staan de meervoudig landskampioen van Letland te maken hebben. Op het veld overigens wel, het wordt 2-3 voor Jelgava en de wedstrijd is zeker niet onaardig, met de Japanner Minori Sato als uitblinker. Het doet meer en meer de vraag rijzen hoe deze club in godsnaam bestaansrecht heeft.

Tegelijkertijd is Riga op dezelfde dag in de ban van een kwalificatiewedstrijd. Tenten met muziek, bier en grote groepen mensen verraden het enthousiasme om deze wedstrijd in de poulefase van het WK. Het WK inderdaad, ijshockey, waar Rusland met 2-5 wint en de Letten hun verdriet verdrinken in de stad. Letland wordt uiteindelijk tiende. De eigen voetbalcompetitie en het EK voetbal leken de Letten voor geen meter te boeien. Het land was vermoedelijk met het hoofd al bij de Olympische Winterspelen van 2014. En toch, volgens dit onderzoek zou onze geliefde hobby ook hun favoriete sport moeten zijn. Daar was in de hoofdstad echter helemaal niets van te merken. Wij geven dan ook een negatief reisadvies!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s