TIP: PARAGUAY WERELDKAMPIOEN 2014!


De Facebook-muren van de Voetblah-redacteuren werden afgelopen week ondergekalkt door blije voetbalpoolwinnaars, lees: vrouwen. De reden dat wij mannen geen voetbalpools winnen is dezelfde als waarom we nu in een diepe economische recessie zitten. Vrouwen zijn risicomijdende wezens. Ze rijden niet met 240 langs de vangrail, kopen geen aandelen WorldOnline, voeren geen oorlog en leiden geen grote banken. Mannen zijn kamikazepiloten. We willen allemaal een (sport)held zijn. Of een begrepen genie. Alles voor de roem en vrouwelijke aandacht.

Niemand is ooit herinnerd voor het volgen van de weg van de minste weerstand. Groots, meeslepend en sexy moet het zijn. Chelsea-overwinningen zijn uit den boze. Dus bij een voetbalpool zetten we altijd in op die verrassing van het toernooi. In de hoop dat we de volgende Griekenland of Denemarken voorspellen. Paraguay wereldkampioen 2014? Dat had ik allang aan zien komen”, zullen we triomfantelijk zeggen.  Met een aan zekerheid grenzende overtuiging weten wij wanneer die knotsgekke 4-3 of 3-2 plaatsvindt.

 Voetbal is echter een spel waarbij er negentig minuten gespeeld wordt en aan het eind het grootste voetballand met 1-0 of 2-1 wint. Vrouwen zijn realistischer en rekenen niet op de 1 of 2 rare wedstrijden. Zij zetten in op die andere dertig wedstrijden. Mannen onthouden de legendarische 6-5 tussen Nederland en België of de 8-3 tussen Monaco en Deportivo La Coruna. Vrouwen onthouden de saaie wedstrijden met een klagende Henk op de bank.

De enige zwakte die vrouwen hebben is Italië. De feminiene hormoonhuishouding wil de Italiaanse mooiboys nog wel eens onterecht een voordeel geven. De blauwe ogen van Maldini of de kuiten van Cannavaro willen het zicht op de werkelijkheid nog wel eens ontnemen. Maar als Italië ook nog eens een goed toernooi draait dan zijn de mannelijke overwinningskansen tot nul gereduceerd. Gelukkig domineren wij wel een ander voetbalvermaak. Mannen zijn nog ontegenzeggelijk veel beter in voetbalquizzen. Want welke vrouw weet nou bij welke club Klaas-Jan Huntelaar furore maakte in de Jupiler League?

 PS. De enige manier om de mannelijke hegemonie te bewaren is het toepassen van SGP-tactieken. Uitsluiting dus. Voetblah feliciteert dan ook Harry Hamer die de voetbalpool van het Het Urker Mannenkoor Hallelujah wist te winnen en daarmee ook ’s lands enige mannelijke winnaar is.

Advertenties

5 Reacties op “TIP: PARAGUAY WERELDKAMPIOEN 2014!

 1. AGOVV natuurlijk, ons Apeldoorns trots:)

 2. Ten eerste: Ga jij even met mijn moeder praten. Zij doet al sinds het begin van onze familiepoule (begonnen met WK 2006 en sinds 2009 ook de eredivisie) mee, en zij heeft het gepresteerd om een keer niet op de laatste plaats te eindigen, toen eindigde ze eennalaatste. (Verder weet ik ook wel dat één zwaluw geen zomer maakt)

  Ten tweede: Ik meen dat ik het hier al eerder heb gezegd, maar Brazilië word wereldkampioen. Eigen land, revanche voor 2010, en Neymar (die dan al 2 jaar ouder is). Zet daar nu alvast geld op in, krijg je er meer voor terug dan wanneer je dat in mei 2014 doet. Doe daarnaast ook maar voorspellen dat de finale tegen Argentinië zal plaatsvinden, want Messi zal dan eindelijk wel zijn land naar grote hoogtes leiden. Alleen niet de grootste vanwege eerdergenoemde redenen. En nu ik toch bezig ben: Nederland haalt het WK niet kun je nu ook een hoop geld mee verdienen. Goede coach Van Gaal, maar gaat het niet redden. 2016 worden we Europees Kampioen in en tegen Frankrijk.

  Ten derde: Over voetbalquizjes en legendarische wedstrijden gesproken. Weten jullie nog wie er in die befaamde 8-3 overwinning van Monaco 4x scoorde en welke ploeggenoot werd dat seizoen topscorer in de Champions League?

  • De legendarische Dado Prso scoorde in dat duel vier keer met zijn staart. Hij werd echter geen topscorer, want dat werd Fernando Morientes.

   In de verloren finale tegen FC Porto zorgde één van de doelpuntenmakers van de Portugezen voor een opmerkelijk feit. Hij scoorde namelijk voor het tweede jaar op rij in een Europese finale. Wie was hij?

   • koningskeeper

    haha, scoorde hij vier keer met zijn staart 😉

    En ik moet eerlijk toegeven, zonder wiki had ik niet eens geweten wie de beste man was. Maar ik zal het niet verklappen 😛

 3. Verrassingen zijn er altijd.
  Maar Paraguay neen….al voetbal je 100 jaar.
  Het is weer de bekende boek…. Brazilië mis het thuisland en ze komen heel ver.
  Of Van Gaal zijn mannen kan motiveren naar de Copacabana te gaan.
  Ik heb er niet veel fiducie in.
  Nederland heeft afgedaan als mondiale voetbalnatie.
  Opnieuw beginnen met dat 2e rangs materiaal. en vooral je mond houden als je niets presteert.
  Leve Brazilië en niet vergeten Argentinië.
  Spanje doet altijd mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s