ALLES OP DE TWEEPERSOONSJOL

De hele sportzomer lang kunnen we onze frustraties kwijt bij Radio 1. Dat kan normaal gesproken ook wel, maar dan moeten uw en mijn mening vaak aansluiten bij een door de redactie geponeerde stelling. Dat levert in programma’s als stand.nl af en toe aardige radio op, maar veel vaker verliest het programma mijn interesse op het moment dat de zoveelste niet snedige jan met de pet zijn mening uitspuwt over alle andere luisteraars die zichzelf (in tegenstelling tot de beller) en hun meningen iets minder serieus nemen.

Maar de NOS heeft een uiterst aardige sportzomervariant bedacht: geen stellingen meer. U belt, krijgt aan de andere kant Tom van ’t Hek (yes yes er bestaan ook bewegende beelden van de man) en knalt uw frustraties gewoon in een diarree van woorden de ether in. Hoppakee, u bent er vanaf en de mannen van de radio knippen en plakken het wel tot vijf minuten waardig uitzendmateriaal. En dan hoor je dus aardige dingen voorbij komen. Waaronder gisteren een meneer die voorstelde om voorafgaand aan grote sportevenementen alvast te huldigen en door de grachten te varen. Dan hebben we de hele rataplan al gehad. Kampioen worden we toch wel.

En ook al worden we het niet, dan hebben we het feestje alvast maar gevierd. Want jongens, wat worden we toch cynisch met z’n allen als het even niet lukt! En het vervelende is dat we de honger naar voetbalsucces nu maar gaan projecteren op al die andere Nederlandse sporters die het nog wel kunnen maken deze zomer. We willen zo graag die oranje saamhorigheid, dat we met het minste succes al genoegen nemen.

Had Robin Haase maar de kwartfinale gehaald op Roland Garros of Wimbledon, hadden Mollema, Gesink of Kruiswijk nog maar meegevochten om tenminste een podiumplek in de Tour, had Bram Som alleen al maar een ticket bemachtigd voor de Olympische Spelen. Maar helaas. Niets. En nu zul je zien dat we straks gezamenlijk een oranje toeter op ons hoofd zetten als Lobke Berkhout samen met Lisa Westerhof haar Olympische medaille verdedigt in de tweepersoonsjol. We moeten toch iets…

– Surfend op het web kwamen we Lobke in haar tweepersoonsjolleke tegen op www.deondernemer.nl

Advertenties

Een Reactie op “ALLES OP DE TWEEPERSOONSJOL

 1. We moeten toch iets…..
  Precies maar we hebben topsporters genoeg in Nederland ook al wil het met de prestaties niet altijd lukken.
  Op de Olympische Spelen in Londen gaan we een vrachtkar medailles halen.
  Let op.
  Onze estafetteploeg is hotter dan hot.
  Onze kogelstoter haalt de limiet voor de finale nu wel.
  Ben chauvinistisch….dan geniet je meer.
  Als je alles afzet tegen het bedroevend EK voetbal valt alles mee.
  Fijne vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s