WEEKENDPOST: Ontbrekende schakel in Parijs

‘Schrijf het maar op: PSG is binnen drie jaar Europa’s allerbeste team’, aldus de zaakwaarnemer van Thiago Silva. Moeten we waarde hechten aan deze opmerking van Paulo Tonietto die alle belang heeft bij een verkoop van zijn cliënt aan Paris Saint Germain? Jaah, deze stad en club hebben ontzettend veel potentie. En oliedollars, niet geheel onbelangrijk.

Iedereen kent Paris Saint Germain, de fusieclub uit de Franse hoofdstad. Het sierlijke blauw-rode tenue en de club waar Ronaldinho doorbrak, voordat hij de overstap naar Barcelona maakte. Les Parisiens kennen echter geen roemrijke historie zoals Madrid, Amsterdam, Rome of Londen. Het verbaasde mij dat PSG pas 2 landstitels in de wacht heeft gesleept, terwijl Le Clàsico toch echt tussen Olympique Marseille en Paris SG wordt gespeeld. De club is ook pas opgericht in 1970.

Met Qatar Sports Investments zijn de blauwroden een nieuwe weg ingeslagen. Het Manchester City, Malaga, Vitesse, Anzhi of Shaktar van Frankrijk. Met één groot verschil. De concurrentie in Frankrijk heeft niet de naam en faam zoals Barça die in Spanje heeft of Ajax in Nederland. Daarbij is Parijs een wereldstad waar ook de nachtlevenliefhebber door aangetrokken wordt. Extravagante voetballers, nog voor de herfst van hun carrière, kunnen makkelijk prijzen scoren in Ligue 1 en onbedaarlijk shinen à Paris.

Met de komst van Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva kunnen de Fransen de kampioensschaal niet meer ontlopen en ook in Europa zullen zij een rol van betekenis gaan spelen. Een renaissance van de ingekakte Franse hoofdstad is nakend! Eén schakel ontbreekt echter nog in dit doldwaze oliedollarfestijn: de strapatsen van Mario Balotelli. En aan u de vraag op wie van onderstaande basiself hij zijn dartpijlen zal richten.

Douchez, Sakho, Alex, Thiago Silva, Maxwell, Pastore, Motta, Nene, Luyindula, Ibrahimovic, Lavezzi.

Ps. De afbeelding is afkomstig van 1970psg.com.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s