AJAX EN FEYENOORD LATEN ZICH INPAKKEN

Afgelopen week pakten Ajax en Feyenoord (voor een goed verder begrip is het een must deze link te lezen) uit met een bezoek aan de betere herenmodezaak. Waar het NOC*NSF en de KNVB hun sporters laten kleden door bulkboeren als Piet Zoomers en Suitsupply, kiezen ’s lands grootste clubs tenminste wel voor stijl. De Rotterdammers worden na drie jaar weer gekleed door Amsterdammer Oger. De Amsterdammers worden ingepakt door het filiaal van Corneliani. Het kostuum is belangrijk, zoals Ruud Vormer terecht opmerkte: ‘Ik vind het belangrijk om er als voetballer ook buiten het veld goed uit te zien, dat heeft ook met uitstraling te maken.’

Dus draaide de spelersbus van Ajax als een uit de kluiten gewassen PC Hooft-tractor de gelijknamige straat in. De Ajacieden presenteren zich na de wedstrijd in een casual outfit, want daarmee zijn ze afgelopen twee jaar kampioen geworden. Toch blijft het vreemd om de godenzonen zonder stropdas te zien. Maar een Ajacied trekt nog steeds zijn jasje niet uit. Het zijn gelukkig geen juveniele kraayen. Feyenoord pakt uit met een kostuum vol symboliek. De trainers dragen ‘geen woorden’ in hun kraag, de spelers ‘maar daden’. Bij Ronald Koeman staat er dit jaar een F in plaats van een arrogante 1 op het kledingstuk waarin hij vroeger – en wellicht nog steeds – moeiteloos een bal over tientallen meters op de stropdas deponeerde.

Slimme marketing van Oger en omdat ze weten dat activatie steeds belangrijker wordt, gaan ze de dialoog aan met klant en spelers. Daarom mochten  de most fashionable Ajacieden Jan Vertonghen, Siem de Jong, Vurnon Anita en Frank de Boer bepalen hoe het er uit kwam te zien. Je ziet ze zitten. Map met verschillende stofjes voor zich. Jongens, zullen we gaan voor dit motiefje? Ja, maar laten we hem dan wel accentueren met dit knoopje! En dat Vertonghen dan iets heel lelijks voorstelt en het er doorheen krijgt omdat hij aanvoerder is, terwijl hij op dat moment al weet dat hij er niet in hoeft te lopen. Allemaal mooie verhalen, maar uiteindelijk gaat het in het voetbal maar om één ding. En dat heeft Bruno Martins Indi als enige begrepen.

– De Men in Black hebben we gepakt van http://johnmarkstewart.blogspot.nl/2012/02/men-in-black-strike-again.html.

Advertenties

3 Reacties op “AJAX EN FEYENOORD LATEN ZICH INPAKKEN

  1. Joost Vormer??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s