MAROKKAANSE AVONTURIERS

Wat een brutaliteit! Adam Maher wil na zijn doorbraak afgelopen seizoen bij AZ, nu met veel bombarie zijn trainer en club in de steek laten. AZ houdt haar poot stijf en hoopt dat de talentvolle speler zichzelf nog een jaar doorontwikkelt. Een win-win situatie. AZ ontvangt een schappelijke transfersom, Maher wordt een nog completere speler.

De Nederlandse speler van Marokkaanse komaf voelt zich ondergewaardeerd. Dat Gertjan Verbeek zijn pupil de kans gaf om zich te ontpoppen tot talent van het jaar deert de 19-jarige Maher niet. In deze tijden van economische neergang eist hij een topsalaris. De achtergrond kennen we uiteraard niet, maar dat hij nog veel moet leren blijkt wel uit het feit dat hij direct de pers zoekt. PSV en Ajax nemen een risico wanneer zij hem aantrekken, want wie gaat er eenzelfde situatie voorkomen als Arsenal of Valencia aanklopt?

Het is opvallend dat PSV met Zakaria Labyad een vergelijkbaar conflict heeft. En ook SC Heerenveen ondervond dezelfde problemen met Oussama Assaidi. Er zijn ongetwijfeld voldoende andere gevallen, maar het lijkt erop dat spelers van Marokkaanse komaf graag het avontuur opzoeken. Enkele seizoenen geleden vertrokken El Hamdaoui en Nordin Amrabat al in een vroeg stadium van hun carrière naar het buitenland. Is het een cultuurverschil? Gaan zij voor de knaken om hun familie een goede toekomst te kunnen bieden? Of kunnen zij moeilijk aarden in de Nederlandse voetbalwereld? Neemt niet weg dat het doodzonde is dat deze spelers aan het avonturieren slaan. Want een beetje avontuur is nou net wat onze Eredivisie interessant maakt.

– De foto is afkomstig van Voetbalprimeur.nl

Advertenties

Een Reactie op “MAROKKAANSE AVONTURIERS

  1. Zal ik maar een stukje achtergrond verschaffen. Naar het schijnt voetbalt Adam nog steeds voor het jeugdcontract wat hij een paar jaar geleden ondertekend heeft. Dit contract loopt nog 2 jaar door, en zoals ik uit de verschillende media begrijp, is het salaris bij lange na niet conform de capaciteiten die hij vorig jaar geëtaleerd heeft. En zoals ik verder begrijp is dat het enige wat de heer Maher wil: Krijgen wat hij verdient. Ik denk dat als AZ hem in de afgelopen periode (of misschien zelfs nu nog) hem een schappelijk voorstel doet, conform de kwaliteiten die hij bewezen heeft te hebben, hij ook zomaar zijn contract bij AZ wil verlengen.

    De zaak Assaidi ken ik niet zo goed, maar als de zaak Maher verschilt zodanig van de zaak Labyad, dat Maher zich wel aan zijn contract houdt. Dat kan van de heer Labyad toch niet gezegd worden, als je al voor dat je bent vrijgegeven door je vorige club al permanent met je waarschijnlijke nieuwe club meetraint.

    Bovendien is het wellicht niet verstandig dat-ie de pers op zoekt, maar iedereen handelt op zijn eigen wijze, en van voetballers is algemeen bekend, dat dit vaak niet een van hun persoonlijke kwaliteiten is.

    Bovendien moet Maher nooit de Nederlandse velden verlaten, evenals Eriksen, Nuytinck, Viergever, de broertjes de Jong, Narsingh en noem er zo nog maar wat op. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s