DE MOOISTE PERIODE VAN HET JAAR

Deze post is volledig ingegeven door de enige vitamine die het lichaam zelf, bij opname van zonlicht, kan aanmaken: vitamine D. Als we onszelf het geluk  niet kunnen verschaffen, blijkt de natuur niet te beroerd om een handje te helpen. En om met Mart Smeets te spreken: “Hadden WE dat nodig? Ja, dat hebben WE nodig!” Want (volgens Mart) zijn WE een land dat alleen maar eenlingen voortbrengt… WE zijn niet het land dat teams (over de gehele sportlinie) laat acteren op mondiaal niveau… Nee, WE hebben een chronische achterstand op de wereld als het aankomt op topsportcultuur.

Tegen deze stelligheid is waarschijnlijk een hoop in te brengen. Laten we dat hopen in ieder geval. Maar voor nu: lekker laten gaan! Geen aandacht aan schenken, maar met een glimlach onze zegeningen tellen. Juist met het oog op de voetbalsport. We zitten namelijk op het beste moment van het voetbalseizoen. Officieel ligt er een hoop stil, maar dat is slechts schijn. De profs maken hun lucratieve rondjes langs de oefenvelden en tikken terloops, en ter bevordering van het zelfvertrouwen, wat amateurteams van de mat. Een enkele amateur heeft het geluk hierin te mogen figureren. Maar er is meer.

Afgelopen week hebben een paar honderd kinderen op De Toekomst deelgenomen aan het Ajax Camp (in één klap is de hele zomervakantie voor een kind geslaagd). Vakantiegangers trappen een balletje met hun zoon en als ze geluk hebben worden er op de camping wat te dikke badgasten opgetrommeld om, als de zon wat is gezakt, op een dor veld de enkelbanden op de proef te stellen. In het park worden barbecues en hele drankvoorraden vernield omdat de streep toch net even verkeerd uitpakt. Op het strand doet zelfs de grootste Houten Klaas mee aan een potje voetvolley. In de bossen vormen zich alweer de eerste hardloopgroepjes… En zojuist heeft m’n teamcaptain het oefen/bekerschema en de competitie-indeling rondgestuurd.

De voorpret… daar doen we het voor!

– The Babysitters Circus is als sfeerelement slechts een toevoeging op het verhaal.
De juichende jochies werden aangetroffen op http://www.ajax.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s