WE LATEN EEN SPAAN HEEL VAN BRANCO

Afgelopen weekend vond het zo in de volksmond geheten Ottentoernooi plaats. Dat er een nieuwe wind waait door de Eindhovense Herdgang-bossen mag als bekend worden verondersteld. De gemoedelijkheid en ongebreidelde toegang tot d’n Herd zijn aan slijtage onderhevig. Want, gesloten trainingen en toegangsprijzen op dit voorheen zo gastvrij toegankelijke complex en evenement. Ook vorig jaar deed ik kond van dit traditionele en prestigieuze A-jeugdtoernooi van PSV. Toen boyscoutten we Davy Klaassen die zojuist van de Gunners iets teveel eer heeft gekregen met het predicaat Bergkamp II, maar toch. Dat dit plaatsvond op het anagram Albion, kan geen toeval zijn. Maar dit is er wel eentje voor fijnproevers en doordenkers. Anderlecht-revelatie Nathan Kabasele heeft vooralsnog zijn belofte niet kunnen inlossen. Jürgen Locadia en Marcel Ritzmaier schopten het in elk geval tot de A-selectie van PSV.

Speciaal voor deze editie ging Mazuro’s aandacht uit naar ene Branco van den Boomen. Weliswaar wéér van Ajax. Maar dat ligt niet aan hem. Want Branco komt uit – en zou ook het liefst spelen in – de achtertuin van PSV. Is één van die, als je de diverse VI-artikelen mag geloven, omstreden jeugdtransfers van de landskampioen. Van de familie Van den Boomen liggen de roots bij de Veldhovense clubs Marvilde en RKVVO. Zo ook die van Mazuro. Vandaar. Getriggerd door een uitspraak van godenzoontjeshoeder Henk Spaan, ging de focus op Branco. Voorwaar een boom van een jonge kerel. Die wel wat specifieke looptraining kon gebruiken, aldus Spaan. Dat was toch wel tegen het zere been, maar Branco liet wijselijk weten het met Spaan eens te zijn. Met waarschijnlijk in zijn achterhoofd dat de Italianen hem de nieuwe Sneijder hadden genoemd. Of ze er bij hebben gezegd welke…?

Als echter Spaan pa Van den Boomen had gekend, of niet zo ver weg had gewoond, had ie wellicht wijselijk z’n mond gehouden. Ik formuleer het dan ook behoedzaam: pa Van den Boomen is regionaal beroemd en berucht vanwege zijn enorme schotkracht. Afdoende reden om uit de muur en de buurt te blijven. Het is dan ook met enige huiver dat ik Branco toch wil adviseren om de Spaanse Inquisitie niet te trotseren. Als amper 17-jarige al bewegen als een routinier, is toch net iets te vroeg. Aan de bal een voldoende; zonder bal moeten er, trendgevoelig gesproken, nog flink wat stappen worden gemaakt. De steekbal tegen FC Twente  waaruit een strafschop voortkwam en de gelijkmaker op de valreep werd geforceerd, verried wel degelijk voetbalinzicht. Maar nu Spaan én Mazuro een goedbedoeld loopbaanadvies hebben gegeven, móet Branco van den Boomen dit wel ter harte nemen. In de hoop dat we hem nog wel kunnen blijven volgen.

Ps 1. Mazuro’s tips voor de toekomst: middenveldstrateeg Fernando Quesada Gallardo en dribbelkoning Alain Richard Ebwelle van geprolongeerd toernooiwinnaar FC Barcelona. (Heb evenwel lang niet alle wedstrijden/spelers gezien).

Ps 2. Branco’s neefje en wel bij PSV ballend, Clint Leemans, (de familie blinkt uit in voornamen..) nemen we een volgende keer onder de loep.

– De Spaanse Inquisiteur komt van http://www.dirkzijn.nl

Advertenties

2 Reacties op “WE LATEN EEN SPAAN HEEL VAN BRANCO

  1. Fijn dat je talent uit Veldhoven volgt.
    Deze Branco van de Boomen staat ook nog eens in het Nederlands elftal en werd Europees kampioen door Duitsland te verslaan.
    Zijn neef…ene Leemans is ook al zo talentvol en speelt niet bij Ajax maar bij PSV.
    We gaan in Veldhoven de goede kant op.

  2. Wel mooi die Spaan die punten geeft in Het Parool. Zou eigenlijk ook zo iemand doen bij PSV in het Eindhovens Dagblad, maar wie in hemelsnaam? Theo Maassen misschien? Of Frank Lammers? Leeft Henri van der Steen eigenlijk nog?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s