MURDOCH SCHAAKT MET ONS BORD OP SCHOOT

Aan de vooravond van een nieuw voetbalseizoen draait de transfercarrousel op volle toeren. De Voetblah-filosofie indachtig doen wij niet mee aan het hijgerige geruchtencircuit, maar er zijn uitzonderingen. Er zijn namelijk transfers die voor de gemiddelde voetballiefhebber veel ingrijpender zijn dan die van Luciano Narsingh van Heerenveen naar PSV. De Jupiler League-samenvattingen van vrijdagavond naar zaterdag in de namiddag bijvoorbeeld. Wat ‘met het bord op schoot’ is voor de Eredivisie, is ‘met een Jupiler in de hand het weekend in’ voor de liefhebbers van tweede garnituur-voetbal.

Stef de Bont, Jupiler League-watcher van VI, peilde op Twitter al even de gemoedstoestand en kwam tot de conclusie dat 95% van zijn volgers fel tegen het nieuwe RTL-plan is om een nieuwe doelgroep bij de Jupiler League te betrekken. Voetbalkijkers zijn conservatief. En conservatief voetbalminnend Nederland gaat het volgend jaar pas echt zwaar krijgen. €1 miljard telt mediatycoon Rupert Murdoch neer om zich van 2013 tot 2025 te verzekeren van de rechten op de Eredivisie. “We gaan iets nieuws doen,” zei KNVB-voorman Jos Staatsen in 1996 toen Sport 7 zich aan het volk presenteerde. “Maar dat gaat zomaar niet,” reageerde de voetbalkijker doodleuk en nog voordat de nieuwe sportzender de kans had gekregen om een betaalzender te worden, was de droom van John de Mol uiteengespat.

Een betaalzender inderdaad. Dat is wat ons te wachten staat nu Murdoch de rechten in handen heeft. Eredivisie Live heeft een deel van de kijkers al geconditioneerd voor wat betreft de live wedstrijden. De NOS vreest straks de hoofdprijs te moeten betalen om ‘het bord op schoot’ op zondag nog te kunnen garanderen. Als dat niet lukt zullen waarschijnlijk alle Nederlandse voetbalkijkers straks in de buidel moeten tasten voor het wekelijkse portie Eredivisie-voetbal. En ik denk niet dat Rupert Murdoch het doet “voor de prijs van een zak patat per maand”.

– De inspirerende quote van Rupert Murdoch komt van Free Press Pics 

Advertenties

Een Reactie op “MURDOCH SCHAAKT MET ONS BORD OP SCHOOT

  1. Pingback: RAFAEL VAN DER VAART LOOPT NIET GRAAG WARM |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s