WEEKENDPOST: Mediatraining is een drama!

De bal rolt weer! Willem II en NAC Breda hadden de eer om het bal te mogen openen. Voor de ware liefhebber een verademing, voor je vrouw, dochter of huisgenote een hel! Met de Olympische Spelen nog aan de gang, had de Eredivisie voor mijn part nog wel een week uitgesteld mogen worden. Pardon?!

Met de huidige programmering rondom de dagelijkse gebeurtenissen in Londen  verdient de NOS een pluim. Op een willekeurige dinsdag, gevuld met boogschieten, paardendressuur en hockey Nieuw ZeelandIndia (mannen, anders lukt het mij prima om 70 minuten de aandacht erbij te houden) na, kijk ik met veel plezier naar de Spelen. De diverse onderdelen per tak van sport worden op prettige wijze aangevuld met informatieve en humoristische fragmenten. Om half 8 bord op schoot met London Today, waarin de kijker in één helft op de hoogte wordt gebracht over de dagelijkse gang van zaken. En aansluitend weer zwem- of atletiekwedstrijden die live de woonkamer in geslingerd worden.

Maar, wat de Olympische Spelen echt aantrekkelijk maakt? Dat is het commentaar na afloop van de sportprestatie. Wie denkt dat een 16-jarige zwemster van het communistische China tweewekelijks een les mediatraining krijgt, komt bedrogen uit. Er wordt puur getraind op de prestatie. Dat maakt het interview na afloop ontzettend interessant. Antwoorden van atleten floepen er veelal spontaan uit. Ze krijgen voor het eerst een camera voor hun neus, staan het vaderland te woord en voelen de spanning nog uit de geleverde prestatie. Dat is televisie, daar wordt de liefhebber door geraakt. Ik hoop van harte dat de KNVB en de clubs dat ook inzien!

Ps. London Late Night heb ik buiten beschouwing gelaten, omdat Voetblah niet meedoet in de hetze tegen Mart

Advertenties

Een Reactie op “WEEKENDPOST: Mediatraining is een drama!

  1. Pingback: JOSEPH BARTON HEEFT TENMINSTE EEN MENING |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s