DE SUÁREZ ONDER DE GRENSRECHTERS

Bovenstaande kwalificatie is niet van het huis, maar afkomstig van Jan Zoutman, trainer van IJsselmeervogels. Ook de Topklassers hebben dit weekend afgetrapt en de Rooie Spakenburgers moesten daarvoor naar  Jodan Boys in Gouda, debutant op dit niveau. Johan van Dijk, de grens, sorry assistent-scheidsrechter van dienst uit Gouda was dat zo’n 2 jaar geleden ook. Hét moment van de wedstrijd vond plaats tijdens de eerste drinkpauze. Johan van Dijk had, zoals het een oplettende grens betaamt, geconstateerd dat een paar Vogels anders gekleurd rondvlogen qua slidingbroekje. Kunstgras… De scheids, ook al een debutant op het bal, liet echter de wedstrijd hervatten terwijl sommige Vogels nog bezig waren van kleur te verschieten. Uiteraard tot ongenoegen van Jan Zoutman die het veld betrad en dat met toepasselijk rood moest bekopen. In het daaropvolgende tumult ging Johan van Dijk gestrekt neer. Hij streek zogezegd de vlag na een vermeende ‘aanslag’ van Jan Zoutman.

Voor wie er zelf niet bij was of nog van niets wist, is het een must om de volgende linkjes te openen. Hier het verhaal en dit zijn de exclusieve beelden. Zoutman noemt kennelijk Van Dijk een Suárez omdat ie vindt dat Het Konijntje gemakkelijk valt. Daarmee doet hij zowel Johan als Luis onrecht aan. Johan omdat hij wel kolderiek valt, maar niet bepaald schwalbineert. Luis omdat deze toch vooral furore heeft gemaakt met zijn hap in een Broodje Bakkal. Maar Johan heeft niemand gebeten. Hij was juist de gebeten hond bij de Vogels, tezamen met de scheids. Wel is te zien dat hij, eventjes voordat Zoutman hem schouderduwt, even op de trainer toeloopt en deze iets toevoegt. Wat? Kwam hoogmoed voor de val? Johan van Dijk zweeg aanvankelijk in alle talen, maar reageerde nog op de valreep. Jan Zoutman trok zijn keutel in. Beetje flauw, maar het strenge KNVB-strafbeleid indachtig, wel zo verstandig.

Johan Van Dijk is alsnog gestruikeld over de drempel van de Topklasse, maar niet spreekwoordelijk. Hij is met zijn neus in de boter gevallen. Op gevorderde leeftijd, na jarenlang marginaal met het vlaggetje te hebben gewapperd, gaat nu de publiciteitsmachine op volle toeren draaien. Het is Topklasse, maar toch. Die heeft wel de seizoensprimeur van de gevallen grens, al vindt Zoutman het meer een grensgeval. En van de eerste gestaakte wedstrijd. Dit wordt opgepakt, een YouTube-hit en is nu al gebrandmerkt als een DTVDD-moment. En – ook al hebben we een andere teaser gekozen als titel – als meest prestigieuze prijs: onze Man v/h Weekend. Johan van Dijk, de slidingbroekenspecialist onder de grensrechters.

Ps. Johan zou zich natuurlijk onsterfelijk hebben gemaakt als hij op zijn beurt Zoutman zou hebben betiteld als de Mourinho onder de amateurvoetbaltrainers. Of zou hij zich iets dergelijks hebben laten ontvallen..? Dan zou hij nu al onze Man v/d Maand zijn geweest.

– Onze man v/h weekend met vlag en wimpel komt van ede.citysite.nl

Advertenties

2 Reacties op “DE SUÁREZ ONDER DE GRENSRECHTERS

  1. Maakt niet uit of hij hem wel/niet raakt. Dhr. Zoutman moet eens leren dat de wereld niet om hem draait. Wedstrijdje of 6 lijkt me hier op z’n plek gezien het beleid wat de KNVB voert.

  2. Zo! Sensatie in de Topklasse meteen op de 1e competitiedag! Het begint steeds meer op modern football te lijken. Zelfs in dit christelijk onderonsje loopt het uit de hand, al zijn ze weer wel zo ‘vroom’ om elkaar vergiffenis te schenken. De KNVB zal echter geen genade kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s