GOKWERELD HOUDT VOORSELECTIE IN STAND!

Gisteren maakte Louis van Gaal de voorselectie voor de komende kwalificatiewedstrijden bekend. Sinds enkele jaren een belangrijk moment. Iedere keer is het weer afwachten welke opvallende namen er nu weer ontbreken of bij staan. Dit keer viel die eer te beurt aan Schaken en helaas ook aan Douglas. Laatstgenoemde is namelijk alleen maar uit op een werkvergunning voor Engeland en heeft helemaal niets met het Nederlands elftal. Daarbij valt het met zijn klasse wel mee, anders had hij wel bij de Goddelijke Kanaries gespeeld. Volgende week vrijdag wordt de definitieve selectie bekend. Maar we kunnen weer een week vooruit.

Want het enige nut van een dergelijk voorselectie is het op gang brengen van de voorpret. Het speculeren begint, spelers worden er opgewonden van en sommigen moeten vragen beantwoorden over het ontbreken in de voorselectie. Kijk, het is natuurlijk wel handig. Want je zult net zien dat Ruben een weekendje weg had gepland met het gezin. Dat kan hij nu nog allemaal afzeggen, of in ieder geval in optie zetten. Maar zouden al deze spelers er nu ook rekening mee houden dat ze opgeroepen worden? En verandert het hun planning voor die week?

Is het dan waardering naar bepaalde spelers toe? Wellicht. Maar ach, het is een enorme wassen neus. Aan een plaats in de voorselectie heb je geen reet. Op het moment is het leuk, maar niet iets dat je later vol trots aan je kinderen vertelt: “Papa zat 10 keer bij de voorselectie.” Daarnaast bewees Bruno Martins Indi dat je er helemaal niet bij hoeft te zitten om in de uiteindelijke selectie te spelen. Het zou daarom heel logisch zijn om de voorselectie af te schaffen. Eigenlijk is er maar één partij die baat heeft bij de voorselectie: de gokwereld! Zij kunnen nu goed verdienen aan al die mensen die hun geld inzetten op de minuut waarin Ruben Schaken zijn eerste interlandgoal maakt. Kortom, het speculeren kan beginnen. Heeft u al een opstelling?

– Het selectieveld komt van Sax.nu 

Advertenties

Een Reactie op “GOKWERELD HOUDT VOORSELECTIE IN STAND!

 1. Ik snap werkelijk niets van die voorselectie.
  Spelers die bij Van Marwijk niet in beeld waren, worden ineens geselecteerd.
  Zijn ze dan in een paar maanden zoveel beter geworden?
  Na de voorselectie vallen ze weer af en begint de carrousel weer opnieuw.
  Weer nieuwe namen worden toegevoegd.
  Ik ben het eens met het standpunt om een selectie te kiezen en daar draai je een hele poos mee.
  Niks voorselectie….afschaffen die hap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s