ER IS MAAR ÉÉN GERTJAN VERBEEK

Dat Gertjan Verbeek een unieke persoonlijkheid is, zal niemand ontkennen. Misschien de aanhangers van het geloof ‘Ieder mens is uniek’. Maar ik zie teveel eenheidsworsten rondlopen om me tot dit geloof te bekeren. Er zijn genoeg voorbeelden van ’s mans authenticiteit. In goede en in slechte tijden. Sympathie en bewondering oogstend, dan wel verbijstering en ergernis wekkend of onbegrip en verwarring zaaiend. Hij is en blijft onder alle omstandigheden zichzelf. Zegt men dan. Nu is en blijft naar mijn bescheiden mening iedereen zichzelf onder alle omstandigheden, ook al speelt men een rol. Omdat een mens nu eenmaal altijd een keuze heeft. En omdat die keuzes vaak slecht uitvallen, lijkt het vaak alsof mensen zichzelf niet zijn. Ook, nee juist Gertjan Verbeek speelt een rol. Maar omdat hij dit doet met verve en precies weet welke rol het best bij ‘m past, blijft hij altijd en overal herkenbaar en geloofwaardig.

Zo ook in Rusland. AZ moest aldaar het Anzhi van Hiddink bekampen en natuurlijk ging daar een persconferentie aan vooraf. Dus Gertjan in de clinch met zijn favoriete tegenstander, het journaille. Dat uiteraard wilde weten of ook hij gevoelig was voor het slijk der Russische aarde. Per slot van rekening is zijn geboortegrond dezelfde als die van Tsaar Guus en De Kleine Napoleon, erkende vermogensaanwassers. Maar als volleerd bokser counterde Verbeek met de uitspraak dat alle Russen tuk zijn op geld, vooral op zwart geld. Waarmee hij nog maar eens zijn blazoen van onverschrokkenheid oppoetste. Toch konden we ook optekenen uit zijn mond dat hij best ooit in Rusland zou willen werken. Niet om het geld, maar ‘vanwege de onbegrensde mogelijkheden’.

En dat nu waag ik te betwijfelen. Niet dat hij het wil, maar of dat wel zo geschikt zou zijn voor onze Gertjan. Want zo onbegrensd als de mogelijkheden zijn, zo grenzeloos zijn de malversaties, manipulaties en intimidaties. Corruptie als tweede natuur. De VI-journalisten Iwan van Duren en Tom Knipping doen hierover een boekje open met Voetbal & Maffia. De Hiddinks en de Advocaten hebben zowel de ervaring als het soepele karakter om hiermee om te gaan. Verbeek is daar veel te rechtlijnig en onbuigzaam voor. Al zou het wel mooi zijn om hem als een horkerige Don Quichot uit het land van de windmolens te zien opboksen tegen de weinig scrupuleuze Russische cultuur. Of Gertjan als Batman die Pussy Riot uit de kerker bevrijdt. Misstanden om aan te pakken te over. Er is echter maar één Gertjan Verbeek. En dat is eigenlijk maar goed ook..

Ps. Verbeek behaalde gisteren met AZ tegen Anzhi al een moreel overwinninkje met een onverdiende, nipte nederlaag.

Gertjan die een linkse hoek uitdeelt, komt van http://www.bobsport.nl

Advertenties

2 Reacties op “ER IS MAAR ÉÉN GERTJAN VERBEEK

 1. Gertjan Verbeek zal het vrijwel overal moeilijk krijgen omdat consequente, vakidiote trainers nu eenmaal zelden voor langere tijd worden gepruimd door spelers en bestuurders. Wil hij zijn grenzen verleggen, dan zal hij concessies moeten doen aan zijn stijl en visie. En dat zie ik hem niet gauw doen. Dus zal Gertjan veroordeeld zijn tot de AZ’s en Heerenveen’s van deze voetbalwereld, vrees ik.

 2. We moeten Gert-Jan Verbeek niet te veel verheerlijken.
  Overal hoor en lees ik dat het een personality is.
  Overal lees ik dat Verbeek altijd en overal zegt wat hij denkt.
  Ik heb het idee dat hij zich zo gaat gedragen omdat wij dat wel interessant vinden.
  daar houd ik niet van.
  Verbeek is een gewone trainer en nog lang niet van het kaliber Mourinho of Hiddink dus moet hij zijn mond houden en prestaties neerzetten.
  Kijk als AZ van Anzhi wint in het 2e duel dan mag hij praatjes a la Van gaal verkopen.
  Dat mag hij doen tot het weekend want dan wacht de vaderlandse competitie weer.

  Maar we moeten er voor waken dat we de uitspraken van Verbeek serieus nemen.
  Tenslotte is hij zoals de meeste trainers gewoon een notoire zakkenvuller.
  Maar hij is ook wel positief.
  Zoals hij het vak beoefent…. daar heb ik wel respect voor.
  Als mens en trainer is het een prima gozer maar als media-object hoor ik toch liever iemand anders.
  Verbeek kan niet altijd origineel zijn in zijn gedrag.
  Oh ja….het is ook nog een MENS.
  Zei ik dat niet eerder deze week van Joey Barton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s