LIVE LIVE LIVE ATLETICO MADRID-CHELSEA

22.37 Einde. Atletico heeft een mooie ploeg, een wereldspits en dus verdient de beker. Hoe dit Chelsea de Champions League won is na vanavond een nog groter raadsel dan eind vorig seizoen. Dat het gezegd is. Graag tot een volgende keer!

22.34 Falcao krijgt een applauswissel. De wedstrijd bloedt rustig verder.

22.28 Er beurt verder weinig, tijd dus voor een analyse van John Obi Mikel. Sowieso heeft de man drie voornamen wat opmerkelijk is. De betekenis van Obi kan volgens WIKIPEDIA een band over een Kimono, een eiland in de Javazee of een bouwmarkt in Duitsland zijn. Obi-Wan Kenobi uit Star Wars lijkt echter de meest logische inspiratiebron van de Mikel-ouders te zijn geweest bij de benaming van hun zoon.

22.20 Het staat inmiddels 4-1. Cahill klutst raak vanuit een corner.

22.19 Speelplaats Monaco is met zo’n 33.000 inwoners het op een-na-kleinste onafhankelijke land ter wereld, na het Vaticaan. Wel is Monaco het dichtst bevolkte land.

22.15 De 5-0 hangt in de lucht, 4-1 kan ook zo maar. Echt boeiend gaat het niet meer worden.

22.09 Zo weinig spanning in de wedstrijd laat ruimte voor een stukje onvervalste dienstverlening naar de voetballiefhebber toe. In de Jupiler League wint FC Oss door late treffers van Koot en Latupeirissa bij Almere City FC. Bent u weer helemaal bij.

22.05 GOAL! Een complete afgang dreigt. Jao Miranda straft knullig verdedigen af met een gevoelvolle stift: 4-0.

21.59 Op de dag dat exact 15 jaar geleden prinses Diana een pilaar in de Parijse Almatunnel kopte, dreigt ook het doodbloeden van deze wedstrijd. Atletico loert, Chelsea komt niet verder dan wat armoedig geschuif in de breedte.

21.54 Zowaar een schot op het Atletico-doel. Torres schiet gevaarloos voorlangs.

21.52 Grote vraag is of Chelsea er nog in slaagt iets van de tweede helft te maken. Schoorvoetend en stroef trekt het ten aanval.

21.49 Dit soort moeilijke redeneringen zijn aan arbiter Skomina niet besteed. Sloveense makelaars houden het leven nu eenmaal graag simpel, hij fluit dus voor de tweede helft.

21.43 Roman Abramovitch maakt in de Europese voetbalwereld goede sier met z’n kapitaal. Voor het schijntje van 400 miljoen verwierf hij in 1995 oliebedrijf Sibneft om dit een aantal jaar later voor 17 miljard te verkopen. Deze diefstal van de Russische bevolking kon in de roerige jaren van Boris Jeltsin straffeloos worden gepleegd. Dientengevolge kunnen wij nu naar topspelers als Mata en Hazard kijken. Van de winst hadden echter ook 16.000 ziekenhuizen, 32.000 scholen en 160.000 pensioenen voor Russische arbeiders kunnen worden betaald. Dit legt toch een flinke morele verplichting bij u – de kijker – om goed te genieten na de pauze.

21.33 RUST.

21.32 GOAL!! Sterker nog, het wordt erger en erger. 3-0 door natuurlijk Falcao, na een prima aanval. De transfermarkt is nog 2 uur en 28 minuten open.

21.28 We gaan richting de rust. Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat Chelsea in staat zal zijn de wedstrijd te doen kantelen.

21.25 Ondertussen komen de blokjes ham en kaas op tafel in Rotterdam bij de verjaardag van Bennie Wijnstekers. Van harte. Ook gaan de felicitaties naar de jarigen Mireille Bekooij en Rick Hilgers. Huub Loeffen is nog niet aan de beurt, die moet wachten tot 11 januari.

21.23 Atletico zet aan en treft via – uiteraard – Falcao de paal, na een knappe aanval.

21.20 De wedstrijd is redelijk in evenwicht. Atletico heeft de zaken verdedigend echter prima onder controle.

21.17 Wat rasvoetballer Eden Hazard heeft bezield om bij Chelsea te tekenen is een raadsel. Gelukkig heeft hij een van de mooiste namen in de voetballerij: concurrentie komt slechts uit de hoek van Zico Tumba en Leen van Steensel.

21.14 Uw scribent is geen fan van Chelsea. Zo’n lange tijd met zo veel geld aan een team bouwen en dan zulk lelijk, betonnen klotevoetbal spelen. Dat is een dikke Londonse middelvinger naar Theo’s geliefde sport.

21.10 De transfermarkt is nog 2 uur en 50 minuten geopend. 60 miljoen moet Falcao kosten. In de categorie schaamteloos opportunisme zijn er in de voetbalwereld gekkere dingen gebeurd.

21.05 GOAL!! Wat een held! Falcao draait in de zestien rustig naar z’n linkerbeen en lepelt de bal in de verre kruising. Weer een prachtgoal: 2-0!

21.02 Weer een kans voor Atletico. Cech is nu wel beducht op de stift van Adrian.

20.58 Falcao moet de beste voetballer zijn die komend seizoen niet in de Champions League voetbalt. Hij werkt als een malle, zeurt nooit en scoort aan de lopende band. Bijzonder fraai ook meestal.

20.53 GOAL! De tweede beschieting is raak. Falcao levert een zeer knappe stift af die via de binnenkant van de paal binnen valt: 1-0 Atletico!

20.50 De eerste beschieting. Onder druk van Falcao schiet Ashley Cole de bal op z’n eigen lat. Chelsea komt goed weg!

20.47 En garde!

20.41 De artiesten van vanavond:

Chelsea: Cech, Cole, Terry, David Luiz, Ivanovic, Mikel, Lampard, Mata, Hazard, Ramires, Torres

Atletico Madrid: Courtois, Sílvio, Díaz, Miranda, Godín, Cristián Rodríguez, Adrián, Gabi, Tiago, Arda Turan, Falcao

20.35 Het is er weer tijd voor mensen. En hoog ook. Van nagelbijtende finales tot gaapopwekkende niemandalletjes: uw verslaggever is u gedienstig voor uw maandelijks portie beklijfblog. Vandaag gaat het eigenlijk nergens om. Het mag de pret van een op gang slingerend voetbalseizoen niet drukken. Chelsea en Atletico Madrid gaan voetballen. Veel plezier!

Advertenties

Een Reactie op “LIVE LIVE LIVE ATLETICO MADRID-CHELSEA

  1. Bedankt Theo Pagano! Je voorvaderen zouden trots op je zijn geweest. Obi-Wan-Kenobi ook trouwens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s