ZWARE JONGENS TEMMEN ROODBROEK-BRIGADE

Afgelopen weekend was op Sportpark Drieburg te Amsterdam een opvallend fenomeen te aanschouwen. Aanleiding was de wedstrijd in de Zaterdag 2e Klasse A tussen DVVA en Haarlem-Kennemerland. Laatstgenoemde heeft in afwezigheid van het ter ziele gegane HFC Haarlem de honneurs waargenomen aan de Jan Gijzenkade. Maar dat niet alleen, ook een smaldeel van de toenmalige harde kern heeft zijn heil gezocht in het toejuichen van de nieuwe, op een aanmerkelijk bescheidener niveau acterende fusieclub.

Zware jongens dus langs het veld in Amsterdam-Oost en dat zijn ze niet gewend bij het voornamelijk door vriendschap verenigde Amsterdam. Gelukkig hadden de Haarlemmers daar iets op gevonden. Drie potige gasten die ervoor moesten zorgen dat de De Roodbroek-brigade zich langs het veld een beetje inhield. Het werd 2-1 voor DVVA in een verder sportieve wedstrijd en dus kan er worden gesteld dat de preventieve werking van de Haarlemse ordedienst heeft gewerkt. Wordt er hiermee op bescheiden niveau een geheel nieuwe standaard gezet voor de handhaving rond risicowedstrijden?

Deze week bleek namelijk ook uit een nieuw rapport dat het voetbalvandalisme afgelopen jaar verder is toegenomen en grimmiger is geworden. De maatschappelijke kosten van deze voetbaluitwas zijn hoog. Politie en ME hebben regelmatig hun handen vol in Rotterdam-Zuid of  Amsterdam Zuidoost. Waarom moet de belastingbetaler daaraan meebetalen als de contributiebetaler dat ook kan doen, moeten de Haarlemse pioniers hebben gedacht. Aan de Jan Gijzenkade is een nieuwe trend gezet voor de beveiliging van en tegen de eigen aanhang. Trigion en Securicor zien een volledig nieuwe groeimarkt gestalte krijgen, Blackwater verruilt de woestijn van Afghanistan voor Vak 410. Het beveiligingsvraagstuk rond het voetbal gaat een nieuw tijdperk in. En het begon allemaal in de Zaterdag 2e Klasse A.

Ps. Het hoge Haarlem-gehalte van onze laatste posts is een toevallige samenloop van omstandigheden, want we zijn vanaf nu in den ban van Abe

De zware jongen komt van photobucket.com
Blackwater van mw.nl

Advertenties

Een Reactie op “ZWARE JONGENS TEMMEN ROODBROEK-BRIGADE

  1. Abe van den Ban! HFC Haarlemsche Football Club Haarlem! Mijn liefhebbend voetbalhart gaat sneller kloppen bij deze namen. En ook voor zware jongens die rebellerende Roodbroeken in toom moeten houden in een Door Vriendschap Verenigd Amsterdam.

    As ut effe kan, ben ik er straks bij en geheel in den ban van Abe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s