JE KUNT FLUITEN NA(AR) EEN MOOIE VOETBALCARRIÈRE

Over voetbalcolumnisten, -journalisten en -verslaggevers zijn we het eens: het zijn eigenlijk gemankeerde topvoetballers. Ze droomden ooit van een mooie voetbalcarrière, sloegen ergens de plank mis en vonden hiervoor troost, compensatie en frustratiebevrediging in de door onze huidige bondscoach zo gekoesterde media. Over scheidsrechters heersen doorgaans andere meningen. Thuis of op het werk niks te vertellen, is al sinds jaar en dag de populairste verklaring voor het kiezen van deze impopulaire, al dan niet betaalde hobby.  Iets wat amateurvoetbalscheids Maurice de Hond dus zelf heel goed in de peiling heeft.

Maar bovenal zijn scheidsrechters net mensen. En zien we de laatste tijd steeds meer gedragingen die de indruk wekken dat de (in veruit de meeste gevallen) heren ook het liefst voetballer zouden zijn. Het meest recente voorbeeld betreft een Belgische arbiter die zichzelf het veld uitstuurde en op zijn afgang naar de kleedkamer eerst allerlei accessoires wegslingerde en als ultiem copycatgedrag zijn shirtje uittrok. Allemaal acties die je uit het veld gestuurde spelers, als ware het onderling afgesproken, ook steevast ziet uitvoeren. De man in kwestie geeft zelf een andere lezing, maar wij weten beter. Hier werd een heimelijke wens vervuld.

Als je altijd maar weer de regels moet toepassen en jezelf en anderen in het gareel moet houden, dan ontstaat ooit en ergens die onweerstaanbare behoefte om ook eens een overtredinkje te maken. Om ook eens iemand de voet dwars te zetten of om ook eens helemaal uit je plaat te gaan. Om die constant zuigende, zeikende en zeurende etterbak van een speler ook eens een elleboog van de week te bezorgen. Want dat het leiden van een voetbalwedstrijd, op welk niveau dan ook, een lijdensweg is waarvoor je je soms een beetje moed moet indrinken, bewijst deze arme sloeber. Waarvan je niet kunt zeggen dat hij de looplijnen niet kent. Maar degene die het onweerlegbare bewijs levert van onze stelling, heeft tevens de mooiste actie in huis. Deze man heeft zich alleen maar verkleed als scheids om zo nog dicht mogelijk bij de voetbal te zijn. Dat doet niemand van het journaille, dat zijn soort zo vaak de grond in boort, hem na.

Ps. Neem even de tijd en moeite om de linkjes/filmpjes in de laatste alinea te bekijken. Ze zijn maar kort en de moeite waard.

– de ontblote scheids komt van nieuwsbladcdn.be

Advertenties

Een Reactie op “JE KUNT FLUITEN NA(AR) EEN MOOIE VOETBALCARRIÈRE

  1. Ha ha! Vooral die scheids die stomdronken moet blazen, is hilarisch! Het is en blijft een opmerkelijk ras.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s