WEEKENDPOST: De grote draaicirkel van Luca Toni is rond

Er zijn spelers die pas op 25-jarige leeftijd of later doorbreken naar de hoogste divisie van hun land. Dit type spelers is meestal beperkt qua vaardigheden die belangrijk zijn voor het beoefenen van topsport. Vaak is het één specifieke kwaliteit die hen uniek maakt. Ook is dit soort spelers veelal even snel opgeklommen als weer afgedaald. Luca Toni is er zo eentje.

De bijna 2 meter lange spits heeft met zijn doeltreffendheid het maximale uit zijn voetbalcarrière gehaald. Toni blinkt niet uit in balaanname, loopacties of traptechniek. Maar met zijn robuustheid, kopsterkte en spelinzicht is hij zelfs van waarde geweest voor de Squadra Azzurra. Het ideale eindstation van een aanval over de flanken. Een vergelijking met Dimitri Bulykin doet Gulliver tekort, maar in het gevleugelde spel komt hij het wel best tot zijn recht.

Nadat Luca in Beieren niet aan de profielschets van Louis van Gaal  voldeed, trok hij langs vier clubs zonder grote successen. Totdat van de week La Viola aan de deur klopte. De club die hem zijn grote transfer bracht, heeft Luca Toni weer in genade genomen. Ook een te grote draaicirkel is ooit rond. Een beslissing met lef, want eenzelfde doemscenario als Van Hooijdonk bij NAC Breda ligt op de loer! En Fiorentina trok al eerder Mounir El Hamdaoui aan, ook een speler waarvan de trainer nog maar moet afwachten of hij ooit nog z’n oude niveau haalt. Wij gunnen echter Toni nog éénmaal een seizoen vol doelpunten, al is het maar om zijn uiterst vervelende zomer weg te spoelen.

–  Met zijn modelvriendin Marta Cecchetto is Toni ook aan een tweede carrière begonnen! De foto is afkomstig van http://www.allstarpics.net

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s