LIVE LIVE LIVE HONGARIJE-NEDERLAND

22.25 EINDE! Een gewenste start voor Van Gaal en z’n mannen. Brazilie 2014 komt in 5 dagen een flink stuk dichterbij, we krijgen er zelfs al een beetje zin in. Tot de volgende keer!

22.22 Vandaag werd ook de Trendrede 2013 uitgesproken. Bij behoefte aan maatschappelijke perspectieven op de toekomst een aanrader. Ondertussen mist Huntelaar een enorme kans op 1-5.

22.19 Het is 11 september. De precisie die Mohammed Atta 11 jaar geleden inzake de Twin Towers aan de dag legde, heeft geen inspirerende uitwerking gehad op Hajnal. Hij produceert een afzwaaier een profvoetballer onwaardig.

22.14 We gaan richting het eindsignaal. Weinig nieuws te melden.

22.10 We feliciteren vandaag Franz Beckenbauer, Preben Elkjear Larsen en Bashar al Assad. Laatstgenoemde heeft het ongetwijfeld te druk met oorlog voeren om dit blog te lezen. We sturen ‘m gewoon ook een Twitter-bericht.

22.05 GOAL! Het wordt het laatste. Huntelaar rondt m.b.v. Lens een snel genomen vrije trap simpel af: 1-4.

22.04 Op 70 minuten kabbelt de wedstrijd. Het kan richting 2-3 voor een spannende slotfase of naar een 1-4 met doelsaldoperspectief.

21.59 Vanwege z’n mooie naam moet Lajos Détári even worden vernoemd in dit verslag. Verder hebben de Hongaren vooral iconisch veel verstand van trainingspakken en joggingbroeken.

21.54 Nederland maakt zich weer druk en raakt prompt de lat na een pegel van Sneijder. Van Rhijn levert een nastoot wel heel erg uit de richting.

21.52 De Hongaren zijn er klaar mee en trekken ten aanval. Stekelenburg redt knap op een inzet van Priskin. Een serie vruchteloze corners volgt.

21.49 Met een geradicaliseerde voorman en een ex-delinquent heeft de staf van Oranje wel iets weg van de PVV-fractie. Denkend aan de vroegere krullenmat van Danny Blind is Dion Graus ook direct onderdeel van dit verhaal geworden.

21.44 GOAL! Tijd voor iets mee ontspanning. Jermain Lens rondt knullig Hongaars verdedigen vakkundig af: 1-3!

21.40 De Hongaren hebben bepaald geen indrukwekkende ploeg. De dramatische vijf minuten in de wedstrijd tegen België maken dat de Nederlandse fans zeker ook niet ontspannen op de tribune zitten.

21.34 Proenca weet dat een eurosceptische uitslag in Nederland voor hem een flinke inkomensdaling betekent. Hij fluit dus maar snel voor de tweede helft.

21.28 Morgen zijn er weer verkiezingen in Nederland. Vertier! Theo raakte vandaag plots gefascineerd door de gedachte waar Alexander Büttner op zal stemmen. Is hij als zelfverklaarde volksjongen logisch  links georiënteerd (PVDA) of toch rechts want inmiddels miljonair (VVD)? Rechts conservatief (PVV) want er zijn te veel mocro’s in Kleintjeskamp of toch progressiever (D’66)  nu hij in Engeland zelf een buitenlander is? Een onverwachte fascinatie voor God (CDA/CU) of dieren (PvDD) kan nog een interessante wending geven aan z’n keuze. We weten het morgen, als Alexander eraan gedacht heeft om z’n familie te machtigen tenminste!

21.17 Rust!

21.14 Nederland doet er goed aan met deze stand de rust te halen. Pupillenvoetballer Willems speelt met vuur met een fors duel in het strafschopgebied. Ook een handsbal in de drukte wordt door Proenca niet als penaltywaardig ingeschat.

21.11 Nederland blijft dreigend. Sneijder schiet de bal na een knappe actie van Van Persie bijkans het stadion uit.

21.08 De Hongaren gaan zo niet met elf de eindstreep halen. Ook Juhasz en Dzsudzsák hebben inmiddels geel gezien. Arbiter Proenca zit er kort op.

21.05 De Hongaarse keuken is nou niet bepaald om van te likkebaarden. Kolbász, de gekruide varkenssalami of Túrós csusza, het gerecht van deegwaren met gebakken spekjes, kwark en zure room brengen Theo niet juichend naar de keukentafel. Een goede Goulash daarentegen krijgt de handen wel op elkaar!

21.02 Nederland temporiseert enigszins maar als het even aanzet is het direct gevaarlijk.

20.58 Het spel golft prettig heen en weer. Narsingh brengt een voorzet net niet tot bij Van Persie. Het blijft zeker niet bij deze stand.

20.54 Voor de welbekende feitjes over Hongarije en voetbal (Rob de Wit, Puskas, Erwin Koeman etc.)  verwijs ik u naar het bloedsaaie AD-liveblog. Hier – bij de Zomergasten onder de liveblogs – kijken we naar de uiting van de realiteit voorbij de dimensie van z’n fundamentele verschijningsvorm. A.k.a. de bullshitbingo, maar na 90 minuten ben je wel een stuk wijzer.

20.50 GOAL! De paniek vooraf over de kopkracht van de Hongaren blijkt overdreven. Bruno Martins Indi scoort – net als bij de eerste goal – uit een hoge voorzet.

20.48 De Hongaren spelen met het mes tussen de tanden. 90 minuten lang houden ze dit op zeker niet vol. De eerste gele kaart is voor Korcsmar.

20.43 De wedstrijd sluit naadloos aan bij die van vrijdag jl. Van Gaal heeft bij het uitgedokterde spelconcept weer vrolijk leentjebuur gespeeld bij z’n vak- en landgenoten Co Adriaanse, Foppe de Haan en Bert Jacobs. Ook nu is er weer sprake van snelwegkleuterschoolhotsknotsbegoniavoetbal.

20.40 Enfin, we beginnen van vooraf aan. De Hongaarse defensie komt in de eerste minuten niet bijster solide over. Doelman Bogdan heeft bovendien knalrood haar.

20.37 GOAL!! Na een stupide overtreding van Clasie schiet Dzsudzsák de opvolgende penalty binnen. Een bizarre start van de wedstrijd!

20.35 GOAL!!! Lens weigert als verzwakking te worden gezien en kopt op assist van Narsingh meteen de 0-1 binnen. Een droomstart!

20.33 Op het laatste moment is Arjen Robben met een liesblessure afgevallen. Dat betekent minder gezeik en gejammer maar helaas ook minder mooie voetbalacties. Lens is z’n vervanger. 

20.32 Játszunk!

20.28 De teams:

Hongarije: Bogdán, Vanczák, Juhasz, Lipták, Elek, Koman, Korcsmar, Gera, Varga, Dzsudzsák en Priskin.

Nederland: Stekelenburg, Van Rhijn, Vlaar, Martins Indi, Willems, Strootman, Clasie, Sneijder, Narsingh, Van Persie en Lens.

20.23 We gaan weer voetballen mensen! De vraag van vandaag: heeft de geradicaliseerde verjongingsfundamentalist Louis van Gaal Vrouwe Fortuna weten mee te smokkelen in het bagageruim van de Cityhopper. Jong Oranje treedt vandaag aan tegen Hongarije in de 2e wedstrijd van de WK-kwalificatie. Weer winst zou de boel goed in de steigers zetten. Veel plezier!

Advertenties

Een Reactie op “LIVE LIVE LIVE HONGARIJE-NEDERLAND

  1. altijd weer smullen!!

    “21.49 Met een geradicaliseerde voorman en een ex-delinquent heeft de staf van Oranje wel iets weg van de PVV-fractie. Denkend aan de vroegere krullenmat van Danny Blind is Dion Graus ook direct onderdeel van dit verhaal geworden.”

    haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s